De 'Space Hoppers' komen zaterdag 18 september voor het eerst samen.
Volledig scherm
De 'Space Hoppers' komen zaterdag 18 september voor het eerst samen. © Patrick Jaecques

Jongeren leren vanaf zaterdag échte raketten bouwen in Astropolis

OostendeHet educatief centrum voor ruimtevaart en sterrenkunde Astropolis start op zaterdag 18 september met jongerenwerking ‘Space Hoppers’, voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die geboeid zijn door sterrenkunde en ruimtevaart.

 1. Vooruit dient klacht in tegen uitbesteding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatisering onwettelijk is”
  Oostende

  Vooruit dient klacht in tegen uitbeste­ding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatise­ring onwette­lijk is”

  Vooruit legt zich niet neer bij de beslissing van het stadsbestuur om de dienst thuiszorg van het OCMW Oostende te privatiseren en heeft bij de gouverneur een klacht ingediend, die het Agentschap Binnenlands Bestuur zal behandelen. De partij klaagt ook aan dat personeelsleden een misleidend loonvoorstel kregen. “Burgemeester Tommelein belooft dat het personeel aan dezelfde voorwaarden kan blijven werken, maar uit de simulaties blijkt dat momenteel niet.”
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.