Marijke Schaepelinck is overleden
Volledig scherm
Marijke Schaepelinck is overleden © Jelle Hanseeuw

Johan Vande Lanotte verliest echtgenote (66): basketbalboegbeeld Marijke Schaepelinck overleden

OostendeMarijke Schaepelink is op 66-jarige leeftijd overleden. Ze staat bekend als een waar boegbeeld binnen de Oostendse basketsport en als echtgenote van voormalig sp.a-politicus Johan Vande Lanotte. Basketbalclub Filou Oostende plaatste een ruim in memoriam op haar website, want Schaepelinck was er bijna twintig jaar aan de slag.

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Andrew Hjulsager ‘not amused’ na Oostends verlies tegen AA Gent: “Geen Europees voetbal? Er zijn grotere problemen dan dat alleen”
  VOETBAL 1A

  Andrew Hjulsager ‘not amused’ na Oostends verlies tegen AA Gent: “Geen Europees voetbal? Er zijn grotere problemen dan dat alleen”

  KV Oostende heeft geen revanche kunnen pakken tegen AA Gent voor het verlies van vorige donderdag (2-1). In eigen huis ging het zondag met 0-4 onderuit. De match was in de eerste helft eigenlijk al gespeeld, toen tussen de 0-1 en 0-2 doelman Guillaume Hubert naar de kant moest met een directe rode kaart. “Onterecht, maar het mag geen excuus zijn", zucht Arthur Theate. Middenvelder Andrew Hjulsager, die werd gehuldigd als KVO-speler van het jaar, stelt het scherper.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Vernieuwde Adolf Buylstraat feestelijk ingehuldigd: “En nu geven we deze handelaars een extra duwtje in de rug”
  Oostende

  Vernieuwde Adolf Buylstraat feestelijk ingehul­digd: “En nu geven we deze handelaars een extra duwtje in de rug”

  De Adolf Buylstraat, een van de bekendste winkelstraten in Oostende, steekt in het nieuw. “We zijn twee maanden vroeger klaar met de werken dan gepland”, zegt schepen van Openbaar Domein Björn Anseeuw (N-VA). Het resultaat is een moderne en aangename straat met veel groen en meer zitbanken. Het Economisch Huis lanceert een mediacampagne om de handelaars - na de periode van de werken - een extra duwtje in de rug te geven.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm