Jochen serveert laatste hamburgers
OOSTENDEJochen Verbeeke nam met vrienden en familie afscheid van zijn hamburgerrestaurant Cook & Roll. Ongeveer vier jaar domineerde hij de Belgische hamburgerwereld, vooral met zijn wormenburger. "Ik zal het missen", zucht de chef.
Delen per e-mail
Mister Cheezy Pepper, Josco, The Almighty Bacon, Let's Get French. Het zijn maar enkele van de hamburgers die Jochen Verbeeke met zijn Cook & Roll op de kaart zette. Uiteraard mocht de Tandoori Insect Burger - de eerste Belgische hamburger met wormen - niet ontbreken. Net als de zebraburger en het dessertijsje met sprinkhanen. Jochen stond zowel in de keuken als in de zaal, bereidde alle sausjes zelf, pikte de ingrediënten op en was zelfs afwasser.
Bijberoep
Maar daar is dit weekend een einde aan gekomen: de chef wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. "In juli vorig jaar werd mijn enkel tijdens een avondje uit kapot gestampt. Het bracht mijn beslissing om te stoppen in een stroomversnelling. Die zaak sleept nog altijd aan. Door mijn gebroken enkel kon ik een volledig seizoen niet openen, een achterstand die ik nooit meer kon inhalen. Het restaurant runnen werd een bijberoep. Ik werk fulltime bij Bpost als nachtchauffeur, van 1 tot 8 uur. Daarnaast stond ik nog eens in Cook & Roll. Ik deed alles zelf, maar het werd te veel."
YouTube-kanaal
Vrienden en vaste klanten waren van de partij op de laatste dag van het restaurant. Ze kregen als aandenken een schort of stukje interieur mee naar huis. Ook Jochens ouders en vrouw Nathalie schoven een laatste keer aan tafel. "Ik zie dat hij de zaak zal missen. Anderzijds ben ik wel blij dat we met onze kinderen weer leuke weekends kunnen beleven", zegt ze.
Jochen zelf toverde nog een keer en schudde een 380 gram zware hamburger opgevuld met chili con carne uit z'n mouw. "De gasten mogen zelf de frigo leegplunderen: alles moet op", lacht Jochen. "Toch doet dit pijn. Sommige klanten zijn echte vrienden geworden. Ik ga het missen."
Jochen haalde met zijn burgers verschillende kranten en magazines. "Nu heb ik mijn vrienden beloofd niet meer in de gazet te staan", knipoogt de chef. "Maar het is mooi geweest. De zaak heb ik bij de start volledig verbouwd en het is een beetje mijn thuis geworden. Nu ga ik het pand verkopen. Wat ik hierna zal doen? Ik ga nog altijd koken voor vrienden en misschien terug meer etentjes geven. En ik denk ook na over een eigen YouTube-kanaal, waarop ik filmpjes kan uitzenden over het maken van burgers."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bredene
Matthieu Bonne zwaar gevallen tijdens fietsstage in Gran Canaria
Bredenaar Matthieu Bonne is eind vorige week tijdens een fietstraining op Gran Canaria zwaar ten val gekomen tijdens een afdaling. Hij is op een steen gereden, met een zware valpartij tot gevolg. -
Oostende
Horizon Educatief krabbelt recht na rotjaar zonder schoolbezoeken: “We mikken nu met onze activiteiten op gezinnen en kampen”
Horizon Educatief, de organisatie die al sinds 1995 kinderen warm maakt voor het strand en de zee, zou begin december 2020 zijn 25ste verjaardag gevierd hebben... als corona er niet was. Al sinds maart mogen ze er geen klassen meer ontvangen. “Financieel is het een zware dobber, maar we blijven ervoor gaan. We richten ons daarom meer op gezinnen, kampen en teambuildings”, vertelt voorzitter Hilde Veulemans. -
Oostende
Drie besmettingen in eerste Oostendse woonzorgcentrum waar is ingeënt: “Je wil niet vlak voor de meet nog een uitbraak”
In woonzorgcentrum Sint-Monica, waar de eerste vaccins in Oostende zijn toegediend en afgelopen weekend een bewoner besmet raakte, zijn alle 425 personeelsleden en bewoners getest. Ondertussen blijken drie mensen positief: twee bewoners en één personeelslid. “We zijn opgelucht dat de uitbraak beperkt blijft.” -
-
Livios
Corona zorgt indirect voor forse stijging doden bij woningbrand
Ook al zijn rookmelders verplicht, toch is het aantal fatale woningbranden in 2020 fors gestegen. Wat is de oorzaak van deze stijging en wat als je zelf met brandschade te maken krijgt? Bouwsite Livios zocht het voor uit en geeft je de belangrijkste info mee, inclusief tips om brand thuis te vermijden. -
West-Vlaanderen
30 procent minder overnachtingen in coronajaar 2020 in West-Vlaanderen. “Toch blijft de sector investeren in de toekomst”
Westtoer heeft ruim 300 subsidieaanvragen ontvangen voor nieuwe toeristische projecten in West-Vlaanderen. 190-tal projectideeën komen uit de private sector. “Ondanks het moeilijke coronajaar 2020 blijft de toeristische sector bereid om te investeren”, zegt voorzitter Sabien Lahaye-Battheu -
Sparen
Lukt het u maar niet om meer te sparen? Waarschijnlijk trapt u in een van deze valkuilen
Een wereldreis (als dat ooit weer mag), de keuken in het nieuw, een spaarpot voor noodgevallen: er zijn redenen genoeg om een stevige spaarboek aan te leggen. Toch vinden veel mensen het aartsmoeilijk om hun spaarvoornemens vol te houden. Spaargids.be zocht uit wat sparen zo lastig maakt. -
Oostende
Voor Versluys Groep is 2020 recordjaar: “Stormloop op appartementen aan de kust, vooral luxeflats met zeezicht”
De Oostendse projectontwikkelaar Versluys Groep heeft 2020 afgesloten met een recordomzet van 109 miljoen euro in de residentiële tak, de woonsten met andere woorden. “Door de coronapandemie hebben heel wat kapitaalkrachtige Belgen de enorme troeven van de kust herontdekt”, zegt CEO Bart Versluys.