Tijdens het hiphopfestival kon je onder andere een graffitiworkshop volgen.
Volledig scherm
Tijdens het hiphopfestival kon je onder andere een graffitiworkshop volgen. © Benny Proot

Jeugdhuizen De Kim en De Stroate starten zomer met hiphopfestival

OostendeJeugdhuis De Kim en jeugdhuis De Stroate organiseerden dit weekend een hiphopfestival in de Velodroom om de zomer op een leuke manier te starten. Je kon er onder andere langs voor live optredens, skate-initiaties en dans- en graffitiworkshops.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. IN BEELD. Paulusfeesten klaar om Oostendenaars te verwelkomen in vernieuwd decor: “Alles wat we geleerd hebben tijdens corona zit mee in ons nieuw concept”
  PREMIUM
  Oostende

  IN BEELD. Paulusfees­ten klaar om Oostende­naars te verwelko­men in vernieuwd decor: “Alles wat we geleerd hebben tijdens corona zit mee in ons nieuw concept”

  Oostende heeft er al een drukke festivalzomer opzitten, maar vanaf dinsdag is het tijd voor hét feest van de Oostendenaars, de Paulusfeesten. Het stadsfestival zorgt voor een nieuwe invulling van het Petrus en Paulusplein met een gloednieuw decor. Een team van 7 vrijwilligers is al het ganse jaar bezig met de invulling. “Het is een decor met een hoek af, dat past bij de feesten.”