In een goedkope versie van hun trouwkleren, maar daarom niet minder gemeend: Oostendenaars Walter Tyteca en Vera Boels verwarmen zich aan elkaar in de Noordzee.
Volledig scherm
In een goedkope versie van hun trouwkleren, maar daarom niet minder gemeend: Oostendenaars Walter Tyteca en Vera Boels verwarmen zich aan elkaar in de Noordzee. © Benny Proot

"Jaar gehuwd, dat vieren we in zee"

OOSTENDEEen succes: 4.500 ijsberen zijn de Noordzee ingedoken tijdens de dertigste Nieuwjaarsduik. "De mediabelangstelling, ook internationaal, lokt extra deelnemers naar de kust", vertelt Peggy Scherpenberg van organisator Golazo. Zo ook Oostendenaars Walter Tyteca en Vera Boels. "Onze eerste huwelijksverjaardag vieren we in de zee."

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Weg ligt open voor afbraak van zwembad in Oostende: “Toch is dit een gevaarlijk precedent voor heel Vlaanderen”
  PREMIUM

  Weg ligt open voor afbraak van zwembad in Oostende: “Toch is dit een gevaarlijk precedent voor heel Vlaanderen”

  De erfgoedverenigingen Archipel en Dement gaan – noodgedwongen – toch niet in beroep tegen de sloop van het voormalige zwembad in Oostende. Beide organisatie hebben niet het geld om een juridisch steekspel verscheidene jaren vol te houden. Ze trekken evenwel aan de alarmbel. “We vrezen dat niet-beschermd erfgoed in Vlaanderen nu ten prooi valt aan de willekeur van lokale besturen”, stellen de verenigingen. Ze leggen uit waarom.
  Oostende