De man werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.
Volledig scherm
De man werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge. © JHM

Jaar cel geëist voor inbraak bij antiquair: “Waarom deed u uw behoefte in inkomhal?”

Het openbaar ministerie vraagt een jaar opsluiting voor een 22-jarige man na een inbraak en poging tot diefstal bij een antiquair in Oostende. Hij werd betrapt door de zaakvoerder. De dief sloeg op de vlucht in bloot bovenlijf omdat de zaakvoerder zijn polo afgerukt had tijdens een schermutseling. Opvallend detail: in de inkomhal werden ook uitwerpselen gevonden. “Maar die waren niet van mij! Wat denkt u wel?”, verweerde de beklaagde zich tegen de rechter.

 1. Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvolle partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”
  Oostende

  Histoires d’O vult opnieuw zijn succesvol­le partyboxen: “Gevoel van op restaurant te gaan, maar dan bij je thuis”

  Restaurant Histoires d’O pakt opnieuw elke week uit met een andere partybox om de verplichte sluiting op te vangen. Tijdens de vorige lockdown brachten ze er 4.000 (!) aan de man. De boxen voor dit weekend, 250 stuks, zijn al meteen uitverkocht. “We proberen onze klanten het gevoel te geven van op restaurant gaan, maar dan thuis”, vertelt Kevin Beirens. Naast lekkere gerechten - iemand een dessertje van Olivier Willems, kersvers chocolatier van het jaar bij Gault&Millau – vind je er kortingsbonnen van handelaars. En zelfs een exclusieve dj-mix. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is