Er namen zo'n 300 mensen deel aan de mars tegen straffeloosheid in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Er namen zo'n 300 mensen deel aan de mars tegen straffeloosheid in Oostende. © LBB

“Islamieten, parasieten.” Racistische slogans te horen tijdens ‘mars tegen straffeloosheid’ in Oostende

Ondanks een verbod om samen te komen, verzamelden zondagmiddag heel wat mensen op het stationsplein voor een mars tegen straffeloosheid door Oostende. De deelnemers wilden naar eigen zeggen hun bezorgdheid uiten over het geweld van afgelopen zomer aan de kust. Alhoewel het volgens initiatiefnemer Luk De Gent niet ging om een extreemrechtse betoging vielen toch heel wat slogans te horen die weinig aan de verbeelding overlaten, zoals ‘eigen volk eerst’ en ‘islamieten, parasieten’.

 1. Jean-Marc Mwema en Filou Oostende stunten ei zo na in openingsmatch Champions League: “Er zat meer in”

  Jean-Marc Mwema en Filou Oostende stunten ei zo na in openings­match Champions League: “Er zat meer in”

  Landskampioen Filou Oostende keerde donderdagmiddag met lege handen huiswaarts van zijn openingsmatch in de Champions League, maar tankte ongetwijfeld een pak vertrouwen na een sterke prestatie op bezoek bij het Turkse Darüssafaka Tekfen. De landskampioen vocht in het derde luik terug uit een verloren positie, maar moest in een prangende slotfase alsnog het onderspit delven (79-74).
 2. Hotelsector aan zee ziet annulaties binnenstromen en houdt hart vast: “Alles dat we ooit hebben opgebouwd, dreigen we nu kwijt te spelen”
  Oostende

  Hotelsec­tor aan zee ziet annulaties binnenstro­men en houdt hart vast: “Alles dat we ooit hebben opgebouwd, dreigen we nu kwijt te spelen”

  Het worden erg bange weken voor de hotelsector aan onze Kust. De nakende lockdown die ingaat vanaf zondagnacht brengt nu al veel annulaties met zich mee. Verschillende bekende hotels, zoals Thermae Palace, sluiten vanaf maandag tijdelijk de deuren. “De verdeling van de steunmaatregelen tegenover de grootte van de ondernemingen, is totaal niet evenredig", zegt Xavier Vercaemst van de groep C-Hotels. Enkele hoteliers proberen zo lang mogelijk open te blijven.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery