De schade opmeten, lijkt op sommige plaatsen onbegonnen werk.
Volledig scherm
De schade opmeten, lijkt op sommige plaatsen onbegonnen werk. © Emelyne Six

Inwoners meten schade op na gasexplosie Oostende: “Ik ben een mogelijke verhuis aan het bekijken, ja”

OostendeTwee dagen na de zware gasexplosie in het centrum van Oostende mochten buurtbewoners zaterdag terugkeren naar hun huis om enkele spullen op te halen. Dat de schade groot zou zijn, wisten zij al. Maar alles ook binnen opmeten, kwam hard aan. “Van de deuren tot de ramen... Alles is kapot.”

 1. Filmclub Kino.666 laat je genieten van gerecht tijdens film: “De mensen zullen zich echt in de film wanen”
  PREMIUM
  Oostende

  Filmclub Kino.666 laat je genieten van gerecht tijdens film: “De mensen zullen zich echt in de film wanen”

  Uniek concept tijdens het filmfestival van Oostende dit jaar. Voor de eerste keer zal ook een film te zien zijn in 0.666 aan de Hendrik Baelskaai. Filmclub Kino.666, die vorig jaar ermee gestart is, organiseert deze speciale avond waar de mensen niet enkel van een film zullen genieten, maar ook van een gerecht geïnspireerd op de film. “Wat het gerecht wordt, blijft nog een verrassing, maar het wordt een totaalbeleving”, zegt Elke Van Daele die de kok van dienst is.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Volle Petrus- en Pauluskerk neemt afscheid van ereburgemeester Julien Goekint: “Hij wilde de beste zijn in alles wat hij deed. Hij was geen soldaat, maar een commando”
  Oostende

  Volle Petrus- en Pauluskerk neemt afscheid van ereburge­mees­ter Julien Goekint: “Hij wilde de beste zijn in alles wat hij deed. Hij was geen soldaat, maar een commando”

  Honderden mensen zakten zaterdag af naar de Petrus en Pauluskerk om afscheid te nemen van Julien Goekint. De bekende ondernemer overleed op 20 januari op 93-jarige leeftijd. Zoon Koen Goekint blikte terug op het gevulde leven van zijn vader, die het bedrijf Goekint Graphics uitbouwde tot een referentie in de regio en daarnaast ook zeventien jaar burgemeester van Oostende was.
 2. Enkele seconden na het overschrijven op de rekening van de begunstigde: wat is een flitsbetaling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?
  Spaargids.be

  Enkele seconden na het overschrij­ven op de rekening van de begunstig­de: wat is een flitsbeta­ling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

  De Europese Commissie wil dat instant- of flitsbetalingen de norm worden. “We hebben de brief die al enkele dagen onderweg was toch ook vervangen door de e-mail die onmiddellijk doorgaat”, aldus Europees Commissaris Mairead McGuinness. Een instantbetaling zou ook niet meer mogen kosten dan een klassieke overschrijving. Maar wat is de situatie op dit moment in ons land? Spaargids.be zocht het uit.