Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Inbrekers aan de haal met 24 verwarmingsketels op nieuwe verkaveling

In de nacht van zondag op maandag hebben dieven maar liefst 24 verwarmingsketels gestolen op een werf in Stene, een nieuwe verkaveling in de Fuutstraat.

 1. Kunstacademie Aan Zee viert 200ste verjaardag met expo: “Bij ons kan je nog ‘out of the box’ denken”
  Oostende

  Kunstacade­mie Aan Zee viert 200ste verjaardag met expo: “Bij ons kan je nog ‘out of the box’ denken”

  De huidige kunstacademie vindt haar oorsprong in het jaar 1820. Die tweehonderdste verjaardag had het KAZ willen vieren met veel toeters en bellen, maar corona verpest het verjaardagsfeest. Alhoewel. Ondanks de strenge maatregelen kan toch een boeiende tentoonstelling worden georganiseerd met werk van achttien leerkrachten van het KAZ. “Hier kan je volop ‘out of the box’ denken”, zegt directeur Peter Defurne.
 2. Drie weken na verwoestende brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwinkel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”
  PREMIUM
  Lombardsijde

  Drie weken na verwoesten­de brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwin­kel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”

  Een kleine drie weken na de verwoestende brand bij telecomwinkel Spidex in Lombardsijde is het gebouw nog steeds in beslag genomen door het parket. De oorzaak is nog altijd niet duidelijk. Eigenaar en uitbater Marc Haverals (58) probeert intussen de rug te rechten en vooruit te kijken. “Maar het is heel frustrerend dat we niet binnen mogen en niet aan de heropbouw kunnen beginnen”, zegt hij. Intussen heeft hij zijn activiteiten - de installaties van schotelantennes voor tv - opgestart in een voorlopig onderkomen.
 3. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement