Bibliotheek Kris Lambert in Oostende
Volledig scherm
Bibliotheek Kris Lambert in Oostende © LBB

Inbraak en kassa gestolen in leescafé van bibliotheek

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bibliotheek Kris Lambert in de Wellingtonstraat in Oostende. 

0 reacties

 1. Tweeënhalf jaar na scheepsramp brengt rapport duidelijkheid: tragische samenloop van omstandigheden kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven
  PREMIUM
  Kust

  Tweeënhalf jaar na scheeps­ramp brengt rapport duidelijk­heid: tragische samenloop van omstandig­he­den kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven

  Een te grote hoeveelheid stenen in de visnetten: dat zorgde ervoor dat het Zeebrugse vissersschip Z.19 Sonja eind augustus 2018 kapseisde voor de Engelse kust. Dat staat in het rapport van het Federale Onderzoeksorgaan voor Scheepsongevallen. Schipper Kurt Slabinck (48) en visser Roger Zoete (60) overleefden de scheepsramp niet. Volgens het rapport droegen ze geen reddingsvest. Drie andere schippers konden op de nipper gered worden.
 2. Eerste slachtoffer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende, ook mantelzorger uit Oostkamp besmet: “Familie in aangescherpte quarantaine”
  Oostende

  Eerste slachtof­fer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende: “Familie in aange­scherp­te quarantai­ne”

  Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, tevens de eerste vastgestelde besmetting in ons land, stierf in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het gaat om een Oostendse vrouw van 83 jaar, zonder reisgeschiedenis. Ook de zus van de vrouw, die haar mantelzorger is en in Oostkamp woont, is besmet. “De familie gaat nu in verscherpte quarantaine”, zegt burgemeester Jan De Keyser.
 1. Wat als fake news, fake history wordt? “Leopold II was Trump avant la lettre”
  Oostende

  Wat als fake news, fake history wordt? “Leopold II was Trump avant la lettre”

  Donald Trump heeft in de Verenigde Staten nog maar eens bewezen wat er gebeurt als je mensen jarenlang verkeerde informatie voorschotelt. Hij is echter niet de eerste in de geschiedenis die het nieuws naar zijn hand zet. “Leopold II was een beetje de Trump van zijn tijd. Er kwam enkel positief en dus fake nieuws uit Congo.” En terwijl de focus nu vooral ligt op de figuur van Leopold II, is het verhaal veel groter, zegt historicus Raf De Boever. Hij schreef er een boek over: Het Ultieme Taboe.
 1. Vrouw veroorzaakt ravage met gestolen postbusje
  Play

  Vrouw veroor­zaakt ravage met gestolen postbusje

 2. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend