Er zijn heel wat indrukwekkende zeilschepen aanwezig op Oostende voor Anker.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn heel wat indrukwekkende zeilschepen aanwezig op Oostende voor Anker. © Benny Proot

IN BEELD. Zo mooi ligt Oostende ‘voor Anker’: het topevent van dit weekend aan zee door de lens van onze fotograaf

OostendeOostende voor Anker is halfweg en kan uitkijken naar een druk weekend. Wij gingen de afgelopen dagen al eens langs om hét maritiem evenement van de kust te bezoeken. Onze fotograaf Benny Proot maakte er deze mooi fotoreeks van. 

  1. Oostendse chefs zijn klaar voor culinair festival A l’Ostendaise: “Ideale gelegenheid om het grote publiek minder bekende vissoorten te laten proeven”
    PREMIUM
    Oostende

    Oostendse chefs zijn klaar voor culinair festival A l’Ostendaise: “Ideale gelegen­heid om het grote publiek minder bekende vissoorten te laten proeven”

    Tijdens het weekend van 25 en 26 juni vindt de achtste editie van het culinaire festival ‘A l’Ostendaise - Noordzeevisfestival’ plaats op het Zeeheldenplein in Oostende. Noordzeevis blijft het vaste ingrediënt, maar dit jaar wordt dat aangevuld met een lokaal streekproduct in de gerechten. Meer dan twintig Oostendse restaurants zullen de bezoekers verwennen. Nog nieuw is dat er niet gewerkt wordt met wegwerpmaterialen. Bezoekers mogen zelfs hun eigen bestek meebrengen of kunnen een herbruikbaar “Food’O” bestekset kopen met vork, mes, lepel en rietje uit bamboe. Ook dit bestek kan afgewassen en hergebruikt worden. We laten je al even watertanden met een voorproefje van vijf restaurants die komend weekend aanwezig zullen zijn.