Drukte bij mooi weer te Oostende
Volledig scherm
Drukte bij mooi weer te Oostende © Benny Proot

IN BEELD. Zo druk was het tijdens het verlengd weekend in Oostende

OostendeDankzij het zwoele en zonnige weer is het een absoluut topweekend geworden aan zee.

 1. Werken in de winkelstraat of leuke acties gepland? Handelaars in centrum lezen het weldra in één app: “Zo wordt Oostende een nóg betere shoppingstad”
  oostende

  Werken in de winkel­straat of leuke acties gepland? Handelaars in centrum lezen het weldra in één app: “Zo wordt Oostende een nóg betere shopping­stad”

  Van aankomende acties voor de klant tot vacatures in een winkel: de handelaars in het centrum van Oostende zijn binnenkort online met elkaar verbonden en kunnen zo veel meer van elkaar te weten komen. Het Economisch Huis Oostende is de tweede in ons land dat Chainels, via app of e-mail, als communicatiemiddel zal gebruiken. En dat is uiteindelijk ook positief voor de shoppers.
 2. Bouwvergunning voor nieuw dierenasiel verloopt na twee jaar discussie over financiering. “Stadsbestuur is onbetrouwbaar”
  oostende

  Bouwvergun­ning voor nieuw dieren­asiel verloopt na twee jaar discussie over financie­ring. “Stadsbe­stuur is onbetrouw­baar”

  Volgende week verloopt de bouwvergunning die vzw Blauw Kruis van de kust gekregen had om een nieuw dierenasiel te bouwen. Twee jaar geleden werd de vergunning afgegeven, maar de stad kwam niet over de brug met het resterende budget dat door het vorige schepencollege was beloofd. Een jaar geleden werd een bemiddelaar aangesteld om het dossier uit het slop te trekken, maar dit leverde nog geen resultaten op. In het dierenasiel zijn ze het meer dan beu. “We hebben nog geen enkel concreet voorstel gekregen om tot een oplossing te komen”, zegt voorzitter Fabrice Goffin.
 3. Boekhouder van Boudewijn Seapark in de cel op verdenking van fraude: “Hij was amper enkele maanden in dienst”
  Brugge

  Boekhouder van Boudewijn Seapark in de cel op verdenking van fraude: “Hij was amper enkele maanden in dienst”

  De boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge zit in de cel op verdenking van fraude. Dat bevestigt Geertrui Quaghebeur, woordvoerster van het park. De veertiger was pas sinds enkele maanden in dienst, maar zou op die tijd enkele tienduizenden euro’s verduisterd hebben naar zijn eigen rekening. “Het is een geluk bij een ongeluk dat we het zo snel opgemerkt hebben”, zegt Quaghebeur.