Coördinator Mario Panesi
Volledig scherm
PREMIUM
Coördinator Mario Panesi © Benny Proot

IN BEELD. Paulusfeesten klaar om Oostendenaars te verwelkomen in vernieuwd decor: “Alles wat we geleerd hebben tijdens corona zit mee in ons nieuw concept”

OostendeOostende heeft er al een drukke festivalzomer opzitten, maar vanaf dinsdag is het tijd voor hét feest van de Oostendenaars, de Paulusfeesten. Het stadsfestival zorgt voor een nieuwe invulling van het Petrus en Paulusplein met een gloednieuw decor. Een team van 7 vrijwilligers is al het ganse jaar bezig met de invulling. “Het is een decor met een hoek af, dat past bij de feesten.”

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Oostende (al) wakker van de Rode Duivels? “Er zal vooral binnen gekeken worden”
  PREMIUM
  Oostende

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Oostende (al) wakker van de Rode Duivels? “Er zal vooral binnen gekeken worden”

  In Oostende zijn er momenteel nog geen grote plannen om het WK Voetbal te volgen binnen twee maanden, dat blijkt uit onze rondvraag in de badstad. Er komt wel zeker een groot voetbalfeest in de ACEG Wellington Renbaan. Hier zullen 2.500 supporters de wedstrijden van de Belgen kunnen volgen op groot scherm. “We voorzien geen festiviteiten buiten. Je weet toch nooit wat het weer zal geven.”
 2. Dineren met zicht op de Mercator in drijvend restaurant Puert’O: “We willen mensen een culinaire totaalbeleving geven”
  PREMIUM
  Oostende

  Dineren met zicht op de Mercator in drijvend restaurant Puert’O: “We willen mensen een culinaire totaalbele­ving geven”

  Het drijvende restaurant in het Mercatordok heeft een nieuwe uitbater gevonden. De Oostendse chef Nick Wallaeys zal in het nieuwe restaurant, genaamd Puert’O, in de potten roeren terwijl Laura Maes je onthaalt als exquise gastvrouw met stijl en een glimlach. “De try-out was al een groot succes, nu zijn we klaar voor het echte werk”, zegt Wallaeys.