De affiche van TAZ 2021: Curator van TAZ Caroline Pauwels
Volledig scherm
De affiche van TAZ 2021: Curator van TAZ Caroline Pauwels © RV

IN BEELD: Opbouw TAZ begint aan laatste fase, organisatie is klaar voor de opening. “65% van alle tickets zijn nu verkocht”

OostendeZondag 25 juli om 17 uur start de 24e editie van Theater Aan Zee (TAZ). Ze doen dat met De Blijde intrede van de Reus in de Mens. Dan treedt de Brusselse Reus ‘Marcel Magie’ in het huwelijk met de Oostendse reus ‘Sol Luna’. Ondertussen legt de organisatie de laatste hand aan de voorbereiding. “Wij zijn er klaar voor”, zo klinkt het.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Oostendse ijsbaanverhuurder ontgoocheld dat ijspistes geschrapt worden: “Met een tent kun je al de helft besparen op de energiefactuur”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostendse ijsbaanver­huur­der ontgoo­cheld dat ijspistes geschrapt worden: “Met een tent kun je al de helft besparen op de energiefac­tuur”

  Verschillende steden en gemeenten hebben beslist geen ijspiste aan te leggen om energie te besparen en dat is een streep door de rekening van het Oostendse bedrijf Satellite Ice. Zaakvoerder Peter Calluy verliest drie klanten en na twee coronajaren opnieuw vijftien procent van zijn omzet. “Een burgemeester is ermee mee begonnen en de rest is gewoon gevolgd zonder te berekenen hoeveel energie zo’n piste nu eigenlijk verbruikt”, zucht Calluy.
 3. Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloosheid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrijding van dak- en thuisloosheid”
  Oostende/Middenkust

  Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloos­heid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrij­ding van dak- en thuisloos­heid”

  De lokale besturen van Oostende, Bredene, Middelkerke, De Haan, Oudenburg, Ichtegem en Gistel slaan de handen in elkaar om op 28 oktober een lokale telling dak- en thuislozen te organiseren. Deze telling gebeurde reeds in andere regio’s en grootsteden en biedt een schat aan informatie om het beleid gericht te kunnen bijsturen in de bestrijding van dak- en thuisloosheid. Oostende neemt de regierol op zich voor de regio Middenkust.