Hubert bij de boeg van de Vindictive, die dit jaar ook het thema is van Oostende Voor Anker.
Volledig scherm
Hubert bij de boeg van de Vindictive, die dit jaar ook het thema is van Oostende Voor Anker. © Foto Proot

"Ik ben gewoon thuis op het water"

WEST-VLAANDERENOostende gaat van 10 tot 13 mei een laatste keer voor Anker met Hubert Rubbens (54) aan het roer. Na de eerste editie in 2000 lokt het evenement tegenwoordig met gemak 150.000 bezoekers en mogen we het gerust een begrip in West-Vlaanderen noemen. Een begrip dat met Rubbens een begrip verliest. Maar niet voor hij eerst nog even met ons peinzend terugblikt over de branding.

 1. Meeuwenteam van Oostende blikt tevreden terug op zijn eerste jaar: “Minder nepeieren gelegd, maar wél meer problemen aangepakt”
  PREMIUM
  Oostende

  Meeuwen­team van Oostende blikt tevreden terug op zijn eerste jaar: “Minder nepeieren gelegd, maar wél meer problemen aangepakt”

  Het eerste seizoen van het meeuwenteam zit erop. Door corona nam de ploeg van het Vogelopvangcentrum een valse start, al ging het toch 151 keer op locatie in Oostende voor een gepaste interventie of advies op maat. Opvallend: er werden 440 minder nepeieren gelegd. “In heel wat gevallen is dit niet nodig én moet je kijken naar de onmiddellijke oorzaak van het probleem", zegt Claude Velter, directeur van het Vogelopvangcentrum.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Bibliotheek en ontmoetingscentra zorgen samen voor leuke voorleesalternatieven tijdens Voorleesweek
  Oostende

  Biblio­theek en ontmoe­tings­cen­tra zorgen samen voor leuke voorleesal­ter­na­tie­ven tijdens Voorlees­week

  De voorleesweek in de laatste week van november krijgt in Oostende een alternatieve invulling. Gezellig knus samen luisteren naar een verhaaltje zit er dit jaar niet in, maar kinderen kunnen dit jaar wel met hun ouders op pad gaan en verhalen ontdekken aan de ramen van de ontmoetingscentra. De bibliotheek zorgt daarnaast nog voor een Zoom-voorleesmoment met Coco.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?