De overvaller sloeg onder meer toe in frituur Bombay 4 in Oostende.
Volledig scherm
De overvaller sloeg onder meer toe in frituur Bombay 4 in Oostende. © Google Street View

"Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok”: voorwaardelijke straf voor jongeman die op oudejaarsavond nachtwinkel en frituur overvalt met clownsmasker op

OostendeEen 22-jarige Oostendenaar heeft een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden gekregen voor twee mislukte overvallen in Oostende. J.B. zette op oudejaarsavond een clownsmasker op en dwong de uitbaters van een frituur en nachtwinkel onder bedreiging van een mes de inhoud van hun kassa af te geven. “Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok. Die vreemde verdienen niet beter”, verklaarde hij achteraf aan de politie.

 1. Serge Feys, jarenlange ‘compagnon de route’ van Arno, leidt vanavond eerbetoon op Paulusfeesten: “Zijn laatste optredens... Voor mij was dat heel moeilijk om te zien”
  PREMIUM
  Oostende

  Serge Feys, jarenlange ‘compagnon de route’ van Arno, leidt vanavond eerbetoon op Paulusfees­ten: “Zijn laatste optredens... Voor mij was dat heel moeilijk om te zien”

  Het grote eerbetoon aan Arno, op maandag 15 augustus op de Oostendse Paulusfeesten, betekent voor Serge Feys (62) het afscheid van een belangrijke periode uit zijn leven. De vaste toetsenist van de iconische zanger verzamelde heel wat artiesten en muzikanten rond zich om er een magische avond te maken. Een boeiend gesprek met de topmuzikant, componist en producer: over de wonderjaren op tour met Arno, en de ‘tribute’ vol grote namen. “Zelfs de repetitie was al fantastisch.”
 2. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.