Links: Malak neemt een selfie op Ostend Beach, toen ze zich nog op en top voelde. Rechts: Malak in het ziekenhuis. Er werd ketamine en XTC in haar bloed gevonden.
Volledig scherm
Links: Malak neemt een selfie op Ostend Beach, toen ze zich nog op en top voelde. Rechts: Malak in het ziekenhuis. Er werd ketamine en XTC in haar bloed gevonden. © rv

“Iemand moet verkrachtingsdrugs in mijn drankje hebben gedaan”: meisje (19) zakt ineen op Ostend Beach en blijkt nadien ketamine en XTC in het bloed te hebben

OostendeDe 19-jarige Malak Benlakhdar uit Oostende heeft zaterdag op het festival Ostend Beach volgens haar verklaringen mogelijk een verkrachtingsdrug in haar drankje gekregen. De jonge vrouw zakte plots ineen in het zand en reageerde op geen enkel signaal meer. “De dokters vonden een mix van ketamine en XTC in mijn bloed”, getuigt ze. “Mijn eerste feestje in twee jaar tijd is een nachtmerrie geworden. Maar ik besef dat het nóg erger had kunnen aflopen.” De vrouw diende geen klacht in bij de politie, maar burgemeester Tommelein (Open Vld) gaf zelf opdracht aan de politie om ‘het eigenaardige verhaal’ te laten onderzoeken. De organisatoren van Ostend Beach zijn not amused met haar ‘gratuite beschuldigingen’. 

  1. Vooruit dient klacht in tegen uitbesteding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatisering onwettelijk is”
    Oostende

    Vooruit dient klacht in tegen uitbeste­ding van thuiszorg in Oostende: “Het kan dat de privatise­ring onwette­lijk is”

    Vooruit legt zich niet neer bij de beslissing van het stadsbestuur om de dienst thuiszorg van het OCMW Oostende te privatiseren en heeft bij de gouverneur een klacht ingediend, die het Agentschap Binnenlands Bestuur zal behandelen. De partij klaagt ook aan dat personeelsleden een misleidend loonvoorstel kregen. “Burgemeester Tommelein belooft dat het personeel aan dezelfde voorwaarden kan blijven werken, maar uit de simulaties blijkt dat momenteel niet.”