Leen Belpaeme
Volledig scherm
© Leen Belpaeme

Hulpbehoevenden kunnen aanvraag indienen om sneeuw te laten ruimen door Clean Team

OostendeOok deze winter zet Stad Oostende het Clean Team in als sneeuwruimteam. Oostendse 70-plussers of hulpbehoevenden kunnen online of telefonisch een aanvraag doen voor hulp tijdens een winterprik. Als het sneeuwt, komt het team je trottoir opnieuw sneeuwvrij maken.

 1. Bitsig debat rond zone 30 in Oostendse gemeenteraad: “Wat voor een sukkelaar zijde gij eigenlijk?”
  Oostende

  Bitsig debat rond zone 30 in Oostendse gemeente­raad: “Wat voor een sukkelaar zijde gij eigenlijk?”

  De gemoederen liepen maandagavond hoog op tijdens de Oostendse gemeenteraad toen John Crombez (Vooruit) tussenkwam over de uitbreiding van de zone 30 in Oostende. Die maatregel is ondertussen al enkele maanden van kracht en ondertussen werden ook al de eerste boetes uitgeschreven. Volgens oppositiepartij Vooruit dienen die enkel om de stadskas te vullen. We vatten de discussie voor u samen in enkele quotes.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. Al 74 jaar een baken voor Oostende, maar nu is het licht van de vuurtoren plots te sterk voor nieuwe inwoners
  PREMIUM
  Oostende

  Al 74 jaar een baken voor Oostende, maar nu is het licht van de vuurtoren plots te sterk voor nieuwe inwoners

  Drie lichtflitsen, om de tien seconden. Voor veel Oostendenaars is vuurtoren ‘Lange Nelle’ al decennia een deel van hun stad en dus niets om wakker van te liggen. Maar bewoners van de nieuwe, luxueuze woontorens in de buurt liggen er wél wakker van — letterlijk. En dus wordt het licht nu deels afgeschermd. “Maar... dit is toch een symbool van onze stad?”, klinkt de kritiek.
 2. Horecaondernemers opgetogen over eerste échte wintereditie van Filmfestival Oostende
  Oostende

  Horecaon­der­ne­mers opgetogen over eerste échte winteredi­tie van Filmfesti­val Oostende

  Het Filmfestival Oostende is al toe aan de 15de editie. Voor het eerst vindt het festival plaats in januari. Die beslissing kwam er onder meer om voor een betere spreiding in de festivalkalender te zorgen, maar ook toeristisch is het een goede keuze gebleken. Januari is traditioneel immers een rustige periode voor de badstad. Horeca-uitbaters voelen het effect van de organisatie een pak beter dan in september.
 3. Filmclub Kino.666 laat je genieten van gerecht tijdens film: “De mensen zullen zich echt in de film wanen”
  PREMIUM
  Oostende

  Filmclub Kino.666 laat je genieten van gerecht tijdens film: “De mensen zullen zich echt in de film wanen”

  Uniek concept tijdens het filmfestival van Oostende dit jaar. Voor de eerste keer zal ook een film te zien zijn in 0.666 aan de Hendrik Baelskaai. Filmclub Kino.666, die vorig jaar ermee gestart is, organiseert deze speciale avond waar de mensen niet enkel van een film zullen genieten, maar ook van een gerecht geïnspireerd op de film. “Wat het gerecht wordt, blijft nog een verrassing, maar het wordt een totaalbeleving”, zegt Elke Van Daele die de kok van dienst is.