Beeld ter illustratie. Situaties zoals hier nabij de Sint-Jozefskerk kunnen door een snellere vuilnisophaling vermeden worden.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Situaties zoals hier nabij de Sint-Jozefskerk kunnen door een snellere vuilnisophaling vermeden worden. © Benny Proot

Huisvuil in binnenstad wordt vanaf mei sneller opgehaald: “Als toeristische stad is netheid een prioriteit, voor bewoners en bezoekers”

OostendeVanaf 3 mei tot en met 31 augustus wordt een extra vuilniswagen ingeschakeld voor de huisvuilophaling in sector A en B, waaronder het stadscentrum en de wijk Westerkwartier. “Zo kan het huisvuil in de binnenstad tegen de middag worden opgehaald, wat zorgt voor een nettere binnenstad, en minder overlast voor de ‘meeuwengevoelige’ wijken", schetst bevoegd schepen Anseeuw (N-VA).

 1. Op huizenjacht in... Bredene: “Geen hip imago, maar wel heel aantrekkelijk om te wonen”
  PREMIUM
  Bredene

  Op huizen­jacht in... Bredene: “Geen hip imago, maar wel heel aantrekke­lijk om te wonen”

  Bredene is de jongste gemeente aan de kust. Hier geen muur aan appartementsgebouwen op de zeedijk, maar een mooie duinengordel. Heel veel jonge gezinnen kwamen hier de voorbije tien jaar wonen. Dat heeft ondertussen ook gevolgen voor de prijzen, maar het blijft een interessante badplaats om een eigen stek te kopen, volgens Matthias Maelfeyt van Astrid Immobilia. Lees hier alle afleveringen uit onze rubriek Huizenjacht.
 2. REPORTAGE. Uitgelaten sfeer op eerste avond in Oostendse uitgaansbuurt: “Oei, dat is niet volgens de coronaregels, zeker?”
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. Uitgelaten sfeer op eerste avond in Oostendse uitgaans­buurt: “Oei, dat is niet volgens de coronare­gels, zeker?”

  De eerste avond uit in de Langestraat in Oostende voelde voor veel aanwezigen aan als één van ‘eindelijk’. “Eindelijk mogen we weer uitgaan”, maar ook: “eindelijk mogen we weer werken”. De sfeer zat dan wel goed, maar de coronaregels werden niet nageleefd. Veel mensen bleven recht staan in het midden van de straat en er werd duchtig geknuffeld tussen zij die elkaar al lang niet meer hadden gezien. Om 22 uur was het nog bijzonder druk in de uitgaansbuurt, maar de sluiting van de horecazaken verliep uiteindelijk vlot.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op