Een beeld van afgelopen zaterdag dat zowat alles samenvat: grijs en winderig weer verstoren de start van de vakantie, naast corona uiteraard.
Volledig scherm
Een beeld van afgelopen zaterdag dat zowat alles samenvat: grijs en winderig weer verstoren de start van de vakantie, naast corona uiteraard. © TVA

Hotelsector ziet kalmte aan kust met lede ogen aan: “Triestigste start van de paasvakantie in 30 jaar”

OostendeDe grijze start van de paasvakantie vertaalt zich ook in erg matige cijfers voor de kusthotels. Wat traditioneel een topweekend zou moeten zijn, mondde uit in een bezetting van 50 procent of minder. “We wachten op een teken waarop de restaurants en cafés opnieuw kunnen openen”, zegt Francis Bosschem van de vzw Kusthotels.

 1. Moeder en dochter stoppen na 45 jaar met bekende schoenwinkel Luigi: “Mama is 75 jaar, dan begin je al eens na te denken, hé”
  Oostende

  Moeder en dochter stoppen na 45 jaar met bekende schoenwin­kel Luigi: “Mama is 75 jaar, dan begin je al eens na te denken, hé”

  Karine Velghe (75) en Stephanie Storme (53) sluiten eind dit jaar deuren van de bekende schoenwinkel Luigi in de Christinastraat. De winkel bestaat zo maar eventjes 45 jaar, mama en dochter stonden 34 jaar lang samen in de winkel. “We zijn niet zomaar ‘een’ schoenwinkel”, vertelt Stephanier fier. “In al die tijd hebben we een trouw en mooi klantenbestand opgebouwd.”
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser