Zaakvoerder Xavier Vercaemst in de ontvangstruimte van het hotel.
Volledig scherm
Zaakvoerder Xavier Vercaemst in de ontvangstruimte van het hotel. © Foto Proot

Hotelsector aan zee ziet annulaties binnenstromen en houdt hart vast: “Alles dat we ooit hebben opgebouwd, dreigen we nu kwijt te spelen”

OostendeHet worden erg bange weken voor de hotelsector aan onze kust. De lockdown die zondagnacht ingaat brengt nu al veel annulaties met zich mee. Verschillende bekende hotels, zoals Thermae Palace, sluiten vanaf maandag tijdelijk de deuren. “De verdeling van de steunmaatregelen tegenover de grootte van de ondernemingen, is totaal niet evenredig”, zegt Xavier Vercaemst van de groep C-Hotels. Enkele hoteliers proberen zo lang mogelijk open te blijven.

 1. Burgemeester Tommelein niet helemaal gerust in kerstvakantie: “Wanneer maakt NMBS eindelijk werk van reservatiesysteem?”
  Oostende

  Burgemees­ter Tommelein niet helemaal gerust in kerstvakan­tie: “Wanneer maakt NMBS eindelijk werk van reservatie­sys­teem?”

  “De NMBS probeert er zich gemakkelijk van af te maken. Overvolle treinen lijken geen probleem, maar als de centrumstraten vol lopen, wordt met een vinger naar de steden en gemeenten gewezen.” De Oostendse burgemeester Bart Tommelein lanceert een scherpe oproep naar de federale overheid. Hij vraagt onder meer dat de NMBS alsnog een reservatiesysteem invoert. Oostende maakt intussen werk van een Winterteam om mogelijke drukte op de zeedijk en in de winkelstraten aan te pakken.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door