De drukte op zondag in Nieuwpoort.
Volledig scherm
De drukte op zondag in Nieuwpoort. © Axelle Devos

“Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoeristen”: kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik

Nieuwpoort, Oostende, BlankenbergeDoor de wateroverlast reden er geen treinen vanuit Eupen en Luik naar de kust. Toch was het aan zee behoorlijk druk met op zaterdag 110.000 dagjestoeristen en zondag 140.000. De hotels zaten zaterdagavond voor negentig procent en meer vol en die trend houdt al zeker aan tot en met woensdag. Wij gingen dit weekend een kijkje nemen in Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort.

 1. Directeur hotelschool Ter Duinen wordt volgend jaar ook... pastoor: “Als kind al gefascineerd door het ambt”
  PREMIUM
  Koksijde, Brugge, Oostende

  Directeur hotel­school Ter Duinen wordt volgend jaar ook... pastoor: “Als kind al gefasci­neerd door het ambt”

  Hotelschool Ter Duinen in Koksijde blaast dit jaar 75 kaarsjes uit, maar directeur Peter Verbeke (55) uit Brugge heeft nog meer redenen om te vieren. Vanaf volgend jaar mag hij zich pastoor van de pastorale eenheid Ster der Zee in Koksijde noemen. “Als directeur van de hotelschool ben ik al dagelijks in Koksijde, waardoor ik er ook veel mensen ken. Waarom zou ik die job niet kunnen combineren met het priesterschap?”
 2. Sam Rotsaert keert met Charleroi terug naar de Koninklijke Stallingen voor de bekermatch tegen zijn ex-ploeg: “Ik heb acht jaar in Oostende voor het basketbal geleefd”
  BASKETBAL BEKER VAN BELGIË

  Sam Rotsaert keert met Charleroi terug naar de Koninklij­ke Stallingen voor de bekermatch tegen zijn ex-ploeg: “Ik heb acht jaar in Oostende voor het basketbal geleefd”

  Zaterdagmiddag ontvangt KBGO Finexa Basket@Sea (Top Division Two) in de zestiende finale van de Beker van België eersteklasser Spirou Charleroi. Het wordt voor de ploeg een blij weerzien met coach Sam Rotsaert. Hoe dan ook, van cadeautjes uitdelen zal geen sprake zijn. De kustploeg wil zich met hand en tand verdedigen tegen de ploeg uit de BNXT League.