Echt alles werd meegenomen in Hotel Imperial
Volledig scherm
Echt alles werd meegenomen in Hotel Imperial © Benny Proot

Hotel Imperial in Oostende geeft inboedel gratis weg en dat hoefde geen twee keer gezegd te worden: “Zelfs de spiegels zijn van de muren gehaald”

OostendeAl om 7 uur maandagmorgen stonden de eerste mensen aan te schuiven aan hotel Imperial in de Van Iseghemlaan in Oostende. Uitbater C-hotels wil de zaak renoveren en de volledige inboedel moest de deur uit. Van kasten tot wastafels en spiegels: alles kon meegenomen worden. Tegen de middag was dat al grotendeels het geval. Meer dan 200 mensen kwam hun slag slaan. “Een gezin met vijf kinderen, van wie er vier op een opblaasmatras moesten slapen... Voor hen hebben we vier matrassen aan de kant gelegd”, zegt zaakvoerder Xavier Vercaemst.

 1. Controle van politie zet discussie over dierenasiel op scherp: “Als het zo verdergaat, kunnen we geen honden meer opvangen”
  PREMIUM
  oostende

  Controle van politie zet discussie over dieren­asiel op scherp: “Als het zo verdergaat, kunnen we geen honden meer opvangen”

  Het gebouw van dierenasiel Blauw Kruis van de Kust in Oostende voldoet niet aan de opgestelde voorwaarden, zo stelde de lokale politie woensdag vast na een grondige controle. De controle kwam er na klachten van omwonenden, maar schiet in het verkeerde keelgat bij voorzitter Fabrice Goffin. De belabberde staat van het gebouw is immers net de reden waarom het asiel een nieuwbouw wil, maar voor de financiering daarvan werd nog geen overeenkomst gevonden met de stad. Het conflict tussen het dierenasiel en de stad heeft daarmee opnieuw een kookpunt bereikt.
 2. PayPal verliest vandaag een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest vandaag een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt vanaf vandaag met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 1. MIJN DORP. Vlaamse charmezanger Paul Bruna: “Ik wandel graag op het strand van Middelkerke, maar kom pas echt tot rust op de begraafplaats”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Vlaamse charmezan­ger Paul Bruna: “Ik wandel graag op het strand van Middelker­ke, maar kom pas echt tot rust op de begraaf­plaats”

  De naam Paul Bruneel (64) zegt je misschien niet meteen iets, maar zijn artiestennaam Paul Bruna zal velen wel bekend in de oren klinken. De charmezanger uit Middelkerke treedt dan ook in heel Vlaanderen op. Hoewel hij afkomstig is van Langemark, woont hij al sinds 1979 in Middelkerke, waar hij zich helemaal thuis voelt. “Dankzij mijn job als journalist heb ik op korte tijd heel wat mensen leren kennen en kon ik mij onmiddellijk integreren in de gemeente”, zegt Paul.
 2. Vooruit kijkt bezorgd naar Oostendse begroting: “Het zijn moeilijke tijden, maar dit is gewoon slecht bestuur”
  Oostende

  Vooruit kijkt bezorgd naar Oostendse begroting: “Het zijn moeilijke tijden, maar dit is gewoon slecht bestuur”

  Volgende week stemt de Oostendse gemeenteraad over de aanpassing van het meerjarenplan. Het stadsbestuur communiceerde al dat er heel wat besparingsmaatregelen worden genomen om een tekort van 92 miljoen euro op te vangen. Oppositiepartij Vooruit zegt zich toch zorgen te maken om de begroting. “Er wordt 17 miljoen euro aan investeringen geschrapt, maar de schulden stijgen”, zeggen Jeroen Soete en John Crombez.