Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Hotel Astoria krijgt nieuwe invulling

Getaway zal een vierde vestiging openen in hotel Astoria in de Van Iseghemlaan in Oostende. Dit is al het derde project waarbij een oud historisch hotel in Oostende wordt gekocht voor een nieuw concept. "Het gaat goed met de hotelsector", bevestigt burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a)

 1. IJslandvaarder Amandine is terug in ere hersteld, bezoek is enkel mogelijk voor groepen

  IJsland­vaar­der Amandine is terug in ere hersteld, bezoek is enkel mogelijk voor groepen

  De schilderwerken aan de Amandine, het vissersschip dat voor het station staat als herinnering aan de IJslandvaarders, zijn afgerond. Het schip werd in 2000 op het droge geplaatst, maar was dringend aan renovatie toe. De werken waren eind mei 2022 gestart en zijn nu klaar. Het schip wordt momenteel wel nog niet geopend voor individuele bezoekers, enkel groepen kunnen een bezoek brengen met een gids.
  Oostende
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.