Gudrun Serruys en Tijl De Vriendt van Water en Vuur in Diksmuide
Volledig scherm
PREMIUM
Gudrun Serruys en Tijl De Vriendt van Water en Vuur in Diksmuide © Benny Proot

Horeca reageert gemengd op opening op 1 mei: “Nog lang wachten, maar we kunnen wel weer vooruitkijken”

RegioDe horeca ziet na maanden verplichte sluiting eindelijk licht aan het einde van de tunnel, al is het wel nog bijna twee maanden wachten op een heropening. De meningen zijn dan ook verdeeld over het perspectief dat de regering de sector geeft. De meeste uitbaters die we contacteren blijken echter erg uit te kijken naar 1 mei. “Ik kan niet wachten om voorjaarsgroenten op een bord te dresseren.”

 1. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw