Volledig scherm
© Benny Proot

Hoe pak je files aan de Konterdambruggen aan? “Als één automobilist het beter denkt te weten, draait het in de soep”

De stad doet een oproep om zoveel mogelijk de omleiding te volgen aan de Konterdambruggen, in de volksmond bekend als de ‘blauwe bruggen’. “Als één automobilist de omleiding niet volgt, draait het in de soep”, zegt schepen Björn Anseeuw. Bekende Oostendenaar Jean-Marie Bolle is eveneens de files beu en schoot intussen zélf in actie. “Ik heb al met zeven diensten gesproken. Ze spelen elkaar allemaal de zwartepiet toe.” 

3 reacties

 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Een oplossing voor de grote mobiliteitsproblemen van de stad...Open terug de Smet de Naeyerbrug, zodat Oostende 2 in en uitgangen heeft. Kijk eens welke file's er staan om 1630u aan de achterkant van AZ Damiaan...een echte sluipweg!
 • Jean Marchand

  1 jaar geleden
  Wat achterlijk gedoe weeral. Als het verkeer verplicht de omleiding moet volgen en ze doet dat niet! In Oostende staat politie of andere verbalisant op elke mogelijke plaats foutparkeerders ea te verbaliseren. En daar kan dat niet! Een extra waarschuwingsbord met verplicht omleiding volgen kan misschien helpen en een week controle en de moeilijke gevallen worden gestopt. Maar er moet natuurlijk goeie wil zijn van de burgemeester en verantwoordelijke politie...
 • John Monteny

  1 jaar geleden
  Sneller open en dicht doen van de bruggen zou de files minder lang maken. Vaartuig is nog ver verwijderd van de brug en toch staat die al open .
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen