Kabeljauw.
Volledig scherm
Kabeljauw. © Thinkstock

Hoe is het gesteld met onze visbestanden? Kom het meteen te weten via deze handige website

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) hebben voor het eerst een reeks samenvattende infografieken gepubliceerd over de visbestanden die van belang zijn voor de Belgische vissersvloot.

0 reacties

 1. Dini neemt het roer van de familierederij over. “Je moet op je strepen staan als vrouw in de visserij”
  PREMIUM
  Oostende

  Dini neemt het roer van de familiere­de­rij over. “Je moet op je strepen staan als vrouw in de visserij”

  Luc Bogaert is met de O.62 al decennia lang een vaste waarde aan de Vistrap in Oostende. De bekende visser gaat met pensioen en dochter Dini (37) neemt het roer van de rederij over. Op de Vistrap is ze al 15 jaar een bekend gezicht als verkoopster. “Je moet als vrouw je mannetje kunnen staan in de visserij, maar iedereen kent me ondertussen al. Mijn papa blijft ook achter me staan. Zonder hem zou ik het niet kunnen.” Tijd voor een gesprek met één van de straffe madammen van de Oostendse visserij over de toekomst, de liefde en roots.
 2. Eindrapport Ventilus-intendant integraal online beschikbaar: “Robuust, betrouwbaar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”
  West-Vlaanderen

  Eindrap­port Ventilus-intendant integraal online beschik­baar: “Robuust, betrouw­baar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag het eindrapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh integraal online laten plaatsen, iets waar zowel de burgerplatformen als Vlaams Belang al langer vragende partij voor waren. Het lijvige document telt 157 pagina’s en is te raadplegen via de website van het departement Omgeving. We overlopen even de conclusies en de aanbevelingen van de intendant.
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.