Op de zeedijk van Oostende vormen 3.000 papieren bootjes de regenboogvlag.
Volledig scherm
Op de zeedijk van Oostende vormen 3.000 papieren bootjes de regenboogvlag. © Benny Proot

Hier kan je echt niet naast kijken: 3.000 papieren bootjes vormen duidelijke boodschap tegen holebi- en transgenderhaat

OostendeAan de balustrades op de zeedijk bij het Kursaal Oostende hangt een regenboogvlag van maar liefst 200 meter lang. 3.000 gekleurde papieren bootjes vormen het welbekende symbool van de LGBTI+-gemeenschap. De leerlingen van het GO! Athena pakken tegelijk uit met een verhalenroute rond hetzelfde thema. “We hebben gebrainstormd met Sam Bettens", vertellen de leerlingen.

 1. Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provinciale”
  voetbal 1A

  Veertig jaar geleden smolten AS en VG Oostende samen tot KVO: “Godzijdank was er die fusie, want anders speelden we nu in provincia­le”

  Op 22 juni is het precies veertig jaar geleden dat het huidige KV Oostende ontstond, na een fusie van VG en AS Oostende. Na heel wat omzwervingen in de lagere voetbaldivisies, is KVO nu een stabiele eersteklasser. Maar daar gingen vele jaren noeste arbeid aan vooraf. We blikken terug met ex-voorzitters Robert Volckaert, Eddy Vergeylen en gewezen bestuurslid Willy Verhaeghe.
 2. Belgische en Franse politie houden grootschalige controleactie tegen mensensmokkel
  Poperinge / Veurne / Middelkerke / Menen

  Belgische en Franse politie houden grootscha­li­ge controleac­tie tegen mensensmok­kel

  In West-Vlaanderen is woensdagavond en -nacht op een tiental verschillende plaatsen een grootschalige internationale controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De agenten richtten zich vooral op het onderscheppen van mensensmokkelaars en opblaasbare bootjes, waarmee migranten hopen tot in Engeland te geraken. “Het aantal aangetroffen migranten op zulke bootjes is sinds 2019 verviervoudigd”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).