Erik Van Looy was een van de gasten bij de opening van de expo.
Volledig scherm
Erik Van Looy was een van de gasten bij de opening van de expo. © Benny Proot

Het wonder is geschied! Een expo rond de Vlaamse film: “Ik word hier zelfs emotioneel van”, zegt Erik Van Looy

Een ‘must see’ voor liefhebbers van de Vlaamse film: de nieuwe expo ‘Het wonder is geschied!’ in Fort Napoleon in Oostende. Heel wat schoon volk woonde de opening alvast bij. Regisseur Erik Van Looy is vol lof. “Ik vind deze tentoonstelling ontroerend, en niet alleen omdat ik er zelf ook tussen sta.”

 1. Na de expo, 10 weetjes over de Vlaamse film: welke vrouw won als enige een Oscar?
  PREMIUM

  Na de expo, 10 weetjes over de Vlaamse film: welke vrouw won als enige een Oscar?

  Met de expo ‘Het wonder is geschied! Van Noordzee, Texas tot D’Ardennen’ wordt nog tot 11 oktober in Oostende de Vlaamse film gevierd. De overzichtstentoonstelling herbergt een schat aan informatie, toont enkele fraaie rekwisieten en memorabilia, maar brengt vooral een interessante tijdlijn van onze Vlaamse cinema. Curator Ben Van Alboom haalde hierbij het onderste uit de kan. Wie niet kan wachten om naar Fort Napoleon op Oosteroever af te zakken, brengen we tien wist-je-datjes om de goesting in een bezoek aan te scherpen.
 2. Ooit in beeld bij Barcelona: Evangelos ‘Evan’ Patoulidis moet verrijking worden op middenveld KV Oostende: “Speelkansen van Theate hebben keuze beïnvloed”
  Oostende

  Ooit in beeld bij Barcelona: Evangelos ‘Evan’ Patoulidis moet verrijking worden op middenveld KV Oostende: “Speelkan­sen van Theate hebben keuze beïnvloed”

  De (voorlopig) laatste transfer van KV Oostende luistert naar de naam Evangelos Patoulidis (19). Of zeg maar gewoon ‘Evan’. In de oefenmatch tegen Zwevezele liet de Brusselaar met Griekse roots al flarden van zijn potentieel zien met een knappe goal, bijvoorbeeld. “Ik speelde nog met Arthur Theate bij de beloften van Standard. Toen ik zag dat hij hier direct speelkansen kreeg in het eerste, leek KVO een goeie stap in m’n carrière.” Afwachten of hij - en heel Oostende - maandag überhaupt in actie moeten komen.