Het schepencollege van Oostende heeft grootse plannen met de Lijnbaanstraat.
Volledig scherm
Het schepencollege van Oostende heeft grootse plannen met de Lijnbaanstraat. © LBB

Heraanleg van de Lijnbaanstraat start in 2020: “Groene oase in het centrum van de stad”

De Lijnbaanstraat wordt een groene zone in de binnenstad. De plannen liggen al enkele jaren op de plank, maar in de tweede helft van 2020 zullen de werken starten. Het schepencollege koppelt de plannen om groen en waterpartijen te voorzien aan het Europees project Cooltowns. “Door het aanplanten van bomen en klimplanten en het introduceren van waterelementen kunnen we de hittestress in de stad aanpakken”, licht schepen Silke Beirens toe.

2 reacties

 • Chris Daeleman

  3 jaar geleden
  Inderdaad Peter kort parkeren is ideaal, maar die binnentuin zie ik wel positief al moeten de gebouwen dan mee opgeknapt worden. De winkels zullen achteraf komen klagen dat er minder verkoop is. Welke keuze moet je dan maken?
 • pascal demarets

  3 jaar geleden
  Het zal altijd lelijk blijven, kijk eens rond naar de gebouwen. Het is de ideale plaats voor ultra-kort parkeren. Hoe zalig zou het zijn, om steeds je auto kwijt te raken voor een snelle boodschap, zo vlak tegen de winkelstraten?
 1. LEVENSVERHAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombardement op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombarde­ment op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”

  Verschillende filmprijzen, waaronder een Gouden Palm uit Cannes, prijken op zijn schouw en in oktober 2022 ging zijn 16de kortfilm nog in wereldpremière op het Film Fest Gent. Maar filmmaker Raoul Servais (94), die tot zijn dood creatief aan de slag bleef, is afgelopen vrijdag overleden in zijn gerestaureerde hoeve in Leffinge. Naast een geprezen artiest was Servais ook zijn hele leven een overtuigd pacifist, door zijn eigen ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van een echte Oostendenaar, die opgroeide in de Kapellestraat.
  Oostende
 2. MOST WANTED. Suleyman Betelguiriev (29) vermoordde Mikey (19) op de Brugse Markt: “Hij heeft het in Tsjetsjenië naar z'n zin”
  PREMIUM

  MOST WANTED. Suleyman Betelgui­rie­v (29) vermoordde Mikey (19) op de Brugse Markt: “Hij heeft het in Tsjetsje­nië naar z'n zin”

  Camerabeelden in het Brugse stadscentrum tonen hoe Suleyman Betelguiriev (29) wegspurt, nadat hij in 2014 Mikey Peeters (19) heeft doodgestoken. De Tsjetsjeen krijgt 30 jaar opsluiting, maar op het proces is geen spoor van hem. Intussen is de dader nog steeds op de loop. Wie is de mens achter de koele moordenaar? Welke rol speelde zijn vader bij z’n vlucht? En vooral: waar houdt hij zich vandaag op? “Hét frustrerende is dat de Belgische speurders perfect weten waar Suleyman Betelguiriev zich bevindt.”
  Oostende
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. IJslandvaarder Amandine is terug in ere hersteld, bezoek is enkel mogelijk voor groepen

  IJsland­vaar­der Amandine is terug in ere hersteld, bezoek is enkel mogelijk voor groepen

  De schilderwerken aan de Amandine, het vissersschip dat voor het station staat als herinnering aan de IJslandvaarders, zijn afgerond. Het schip werd in 2000 op het droge geplaatst, maar was dringend aan renovatie toe. De werken waren eind mei 2022 gestart en zijn nu klaar. Het schip wordt momenteel wel nog niet geopend voor individuele bezoekers, enkel groepen kunnen een bezoek brengen met een gids.
  Oostende