In februari starten werken in de Adolf Buylstraat.
Volledig scherm
In februari starten werken in de Adolf Buylstraat. © Benny Proot

Heraanleg Adolf Buylstraat start in februari en zal 1,5 jaar duren: “Winkels zullen bereikbaar blijven”

Begin februari starten de werken in de Adolf Buylstraat in Oostende. Alle handelaars moeten hun terras afbreken tegen 27 januari. De werken zullen zeker anderhalf jaar duren. Volgens sp.a-stadsmakers is er te weinig communicatie met de handelaars, maar schepen Björn Anseeuw zegt dat de timing al in mei werd doorgegeven. “We zullen er tijdens de werken ook voor zorgen dat de handelszaken bereikbaar blijven”, belooft de schepen.

0 reacties

 1. IJsjesverkopers over hun liefde voor de ‘crèmekar’: “Die lange dagen voel je niet... De vakantiesfeer maakt zóveel goed”
  PREMIUM
  Regio

  IJsjesver­ko­pers over hun liefde voor de ‘crèmekar’: “Die lange dagen voel je niet... De vakantie­sfeer maakt zóveel goed”

  Al jarenlang rijden ze met veel passie rond: de ijsjesverkopers in hun vertrouwde ‘crèmekarren’. Die passie is onontbeerlijk: ze zijn vaak zeven dagen op zeven bezig én hebben het meeste werk als anderen aan het genieten zijn in de zon. Onze regio heeft enkele bekende bezorgers van de koude lekkernij. Zijn ze bij Van Nevel in Diksmuide, Smulmobiel in Bredene en ijsbedrijf Surprice in Houthulst klaar voor het seizoen? “Onze raad aan de jobstudenten bij ons? Werk traag.”
 2. Eerste boete ooit voor wandelaar die zeehond lastigvalt: “Greep zelfs niet in toen zijn hond in staart van zeehond beet”
  PREMIUM
  Oostende

  Eerste boete ooit voor wandelaar die zeehond lastigvalt: “Greep zelfs niet in toen zijn hond in staart van zeehond beet”

  Voor het eerst in ons land heeft iemand een administratieve boete gekregen wegens het verstoren van de rust van een zeehond op het strand. De wandelaar had zijn hond niet aan de leiband en kwam te dichtbij, waarop zijn hond in de staart van de zeehond beet. De boete is niet min: 480 euro. “We merken meer en meer dat loslopende honden een probleem vormen, nu meer mensen gaan verpozen in de natuur door corona”, zegt Mie Van den Kerckhove van Departement Omgeving.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant