Gezellig een terrasje doen, vorige zomer in Oostende. Met het ‘Horeca tech’-pakket biedt ZoraBots een veilige heropening aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Gezellig een terrasje doen, vorige zomer in Oostende. Met het ‘Horeca tech’-pakket biedt ZoraBots een veilige heropening aan. © Photo News

Heeft Oostends robotbedrijf dé oplossing voor de horeca? “Met ons pakket kunnen uitbaters veilig heropenen”

Oostende“Je naam op een blaadje noteren als je een café of restaurant binnenkomt? Da’s met onze technologie verleden tijd." Het Oostendse bedrijf ZoraBots, bekend van de robots, heeft een pakket ontwikkeld waarmee het horecazaken wil helpen om veilig te heropenen. Brussel toonde zich al geïnteresseerd. Fabrice Goffin, medeoprichter van ZoraBots, pleit ervoor om meer technologische toepassingen in zetten in de strijd tegen corona. “Bizar dat dit zo weinig gebeurt.”

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Dief die toeslaat in geparkeerde wagens bedreigt politie na arrestatie: "Let maar op, ik ken de Italiaanse maffia”
  Oostende

  Dief die toeslaat in geparkeer­de wagens bedreigt politie na arrestatie: "Let maar op, ik ken de Italiaanse maffia”

  Hij vormde een geweer met zijn handen en maakte pistoolgeluiden. Een 20-jarige Libiër bedreigde dit najaar de politie, nadat hij was gearresteerd voor twee diefstallen uit geparkeerde wagens in Oostende. “Ik ken de Italiaanse maffia", pochte hij. Het parket vorderde voor de man en z’n kompaan tot 1 jaar cel. Twee anderen riskeren dezelfde straf voor gelijkaardige feiten in de badstad.
 3. ZoraBots steunt strijd tegen corona met nieuwe robot: hij meet je temperatuur en ziet of je een mondmasker draagt

  ZoraBots steunt strijd tegen corona met nieuwe robot: hij meet je tempera­tuur en ziet of je een mondmasker draagt

  Het Oostendse bedrijf ZoraBots lanceert een nieuw soort robot om zorgprofessionals, regeringen en internationale organisaties te helpen in de strijd tegen het coronavirus. De zogenaamde Cruzr-robot kan onder andere de lichaamstemperatuur meten en detecteren of iemand al dan niet een mondmasker draagt. De Verenigde Naties schonken alvast vijf robots aan het Afrikaanse land Rwanda.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"