De handelaars in de Adolf Buylstraat, onder wie Timothy Deseure, Caroline Lauwers en Lusine Karapetyan, vinden het jammer dat de lichttunnel er niet komt dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De handelaars in de Adolf Buylstraat, onder wie Timothy Deseure, Caroline Lauwers en Lusine Karapetyan, vinden het jammer dat de lichttunnel er niet komt dit jaar. © Emelyne Six

Handelaars Adolf Buylstraat ontgoocheld dat lichttunnel er dit jaar niet komt: “Het trok mensen aan en zorgde voor een leuke sfeer”

OostendeGisteren besliste het Oostendse stadsbestuur om de lichttunnel in de Adolf Buylstraat niet te plaatsen dit jaar. Dat doet het in het kader van de besparingen. De handelaars in de straat vinden dat heel jammer en hopen dat er een alternatief komt. “De lichttunnel zorgde de voorbije jaren altijd voor extra veel volk en sfeer”, zegt Timothy Deseure, zaakvoerder van Fashion de Luxe.

  1. Belgische supporters balen, terwijl Marokkaanse fans uit hun dak gaan. “Er was een vriendschappelijke sfeer en zo moet het zijn, want voetbal is een feest”
    Oostende

    Belgische supporters balen, terwijl Marokkaan­se fans uit hun dak gaan. “Er was een vriend­schap­pe­lij­ke sfeer en zo moet het zijn, want voetbal is een feest”

    De opkomst zat snor, de sfeer was aanvankelijk uitgelaten en de supporters hadden er zin in zondagmiddag in de ACEG Wellington Renbaan, maar het mocht niet zijn. De toeschouwers zagen met lede ogen aan hoe de Belgen niet tot scoren kwamen. Terwijl de hoop van de supporters naar het einde van de wedstrijd toe steeds meer begon te zakken, werden de aanwezige Marokkaanse supporters steeds luider. Dat leidde weliswaar niet tot problemen en de aanwezige politie moest niet tussenkomen.