Hallucinante dashcambeelden tonen hoe Oostendse taxichauffeur afgeranseld wordt door klant: dader beroofde ook nachtwinkeluitbater en andere taxichauffeur met geweld

OostendeEen 45-jarige taxichauffeur uit Oostende is zondagmiddag op brutale wijze aangevallen door een klant, die zijn geld wou stelen. Hallucinante dashcambeelden tonen hoe de taxichauffeur in een greep wordt gehouden en zware vuistslagen op zijn hoofd te verduren krijgt. “Ik ben nog steeds in shock over wat mij overkomen is. Mijn hoofd staat volledig bont en blauw. Ik durf amper nog in mijn taxi te stappen”, getuigt de taxichauffeur, die werkonbekwaam is. De dader is later opgepakt door de politie en inmiddels aangehouden. Hij was niet aan zijn proefstuk toe: hij sloeg ook een nachtwinkeluitbater in elkaar en perste nóg een taxichauffeur af. 

 1. Vakbonden trekken naar Raad van State tegen privatisering thuiszorgdienst Oostende
  Oostende

  Vakbonden trekken naar Raad van State tegen privatise­ring thuiszorg­dienst Oostende

  Vakbonden ACV en ACOD trekken samen naar de Raad van State tegen de beslissing van Oostende om de thuiszorgdienst van het OCMW te privatiseren. Er werd eerder al klacht ingediend bij het Agentschap Binnenlands Bestuur, maar Vlaams Minister Bart Somers ging daar niet op in. Die beslissing zorgde eerder al voor commotie omdat de minster daarmee tegen het advies van zijn eigen administratie in ging.
 2. Student hangt twee naaktfoto's van z'n ex uit in inkomhal van haar appartement: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”
  Oostende/Bredene

  Student hangt twee naaktfo­to's van z'n ex uit in inkomhal van haar apparte­ment: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”

  Een 22-jarige man uit Bredene riskeert een werkstraf van 50 uren, omdat hij na een relatiebreuk twee naaktfoto’s van z’n ex-vriendin uithing in de inkomhal van het appartementsgebouw waar ze woonde. J.G. zocht een dag eerder volgens het parket op welke straffen op dat misdrijf staan. Alleen deed hij dat volgens z’n advocaat verkeerdelijk op een Nederlandse website.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toegankelijk voor blinden en slechtzienden
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. “We durven opnieuw te bewegen”: Michèle maakt les salsa toeganke­lijk voor blinden en slechtzien­den

  Tijdens haar lessen heet Michèle Martens – die al twaalf jaar een school voor Latijns-Amerikaanse dansen uitbaat – iedereen welkom, maar ze heeft extra aandacht voor mensen met een visuele beperking. In plaats van enkel voor te tonen welke pasjes moeten worden gezet, ontwikkelde Michèle een techniek waarbij horen en voelen centraal staat. Dinsdag proefden de leden van Oogatelier Oostende van vzw Licht en Liefde van de salsales. Of we benieuwd waren? Zeker en vast.