De Halfgeknotte strandschelp en de Kokkel zijn de talrijkste schelpen
Volledig scherm
De Halfgeknotte strandschelp en de Kokkel zijn de talrijkste schelpen © Benny Proot

Halfgeknotte strandschelp en kokkel meest gevonden schelpen aan de kust

Zaterdag telden de 800 deelnemers tijdens de Grote Schelpenteldag 53.644 schelpen. Toppers waren de halfgeknotte strandschelp en de kokkel, met elk zo’n 14.000 exemplaren. De harde wind van de voorbije week zorgde voor weinig vers schelpenmateriaal en een relatief hoog percentage ‘oude’ schelpen.

0 reacties

  1. Chef-kok Elien Verhulst (24) van restaurant Vlass wint Pierre Wynants Trophy: “Saus is het belangrijkste bij elk gerecht. En net mijn sauzen gaven blijkbaar de doorslag”
    PREMIUM
    Middelkerke

    Chef-kok Elien Verhulst (24) van restaurant Vlass wint Pierre Wynants Trophy: “Saus is het belangrijk­ste bij elk gerecht. En net mijn sauzen gaven blijkbaar de doorslag”

    Chef-kok Elien Verhulst en haar team van restaurant Vlass, dat bestaat uit onder andere chef Stefaan Lauwereins en haar vriend en sommelier Kenzo Lauwereins, hebben in Flanders Expo Gent de Ster van de Belgische keuken gewonnen, sinds dit jaar omgedoopt tot de Pierre Wynants Trophy. Elien is alvast in de wolken met de overwinning: “Nu mag ik in februari naar Rimini in Italië, om daar alles in de strijd te gooien voor de Young Chef Challenge.”