Het regenboogzebrapad in Oostende als catwalk voor de modeshow van Jeune Premier.
Volledig scherm
PREMIUM
Het regenboogzebrapad in Oostende als catwalk voor de modeshow van Jeune Premier. © Productiehuis Fris

Hacker richt zich op boekentassenmerk Jeune Premier: “Eerste modeshow kwam bijna in het gedrang”

OostendeWie Jeune Premier niet kent, heeft wellicht zelf geen kinderen. De fantasierijke boekentassen van de Oostendse wereldspeler zijn een stijlicoon geworden. “We zijn geëvolueerd naar een modemerk. Een modeshow voor onze nieuwe collectie kon niet langer ontbreken", zegt zaakvoerster Hélène Fransen. En dus werd het regenboogzebrapad in Oostende ingelijfd als catwalk, om hun nieuwe pareltjes wereldkundig te maken. Al dreigde een hacker het ‘moment de gloire' volledig te verpesten.  

 1. Conservatorium en Kunstacademie aan Zee komen naar de klas met de Creabox
  Oostende

  Conservato­ri­um en Kunstacade­mie aan Zee komen naar de klas met de Creabox

  Heel wat Oostendse leerlingen volgen, naast het reguliere onderwijs, ook les in het Conservatorium en/of de Kunstacademie aan Zee. Elk jaar organiseert het deeltijds kunstonderwijs open dagen waar kandidaat-leerlingen kunnen kennismaken met het uitgebreide aanbod. Door corona konden die dagen twee jaar op rij niet doorgaan. Daarom ontwikkelden CAZ en KAZ een creabox vol muzische en creatieve activiteiten om kinderen warm te maken voor een artistieke opleiding.
 2. Oostendenaar is gelukkig met zijn stad, maar heeft toch wat problemen met diversiteit, zwerfvuil en... hondenpoep. Een vijfde van inwoners voelt zich ook niet altijd veilig op straat
  Oostende

  Oostende­naar is gelukkig met zijn stad, maar heeft toch wat problemen met diversi­teit, zwerfvuil en... hondenpoep. Een vijfde van inwoners voelt zich ook niet altijd veilig op straat

  De Stadsmonitor heeft enkele cijfers verzameld over de tevredenheid van inwoners over verschillende thema’s die de leefkwaliteit in een stad kunnen beïnvloeden. We zetten de belangrijkste conclusies op een rijtje. Volgens het stadsbestuur bevestigt de Stadsmonitor de gekende pijnpunten zoals buurthinder en een hoger onveiligheidsgevoel, maar zijn er ook al stappen ondernomen om hier aan te werken.