Al meer dan 15 jaar vormt het Middeleeuws weekend een vaste waarde op de evenementenkalender van provinciedomein Raversyde.
Volledig scherm
Al meer dan 15 jaar vormt het Middeleeuws weekend een vaste waarde op de evenementenkalender van provinciedomein Raversyde. © TVA

Haal de ridder of schildknaap in jezelf naar boven: Provinciedomein Raversyde organiseert ‘Middeleeuws weekend’

OostendeOp zaterdag 24 en zondag 25 juli kunnen bezoekers zich in provinciedomein Raversyde laten onderdompelen in de wereld van ridders, schildknapen en jonkvrouwen tijdens het middeleeuws weekend. 

 1. Sterrenchef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”
  PREMIUM
  Koksijde

  Sterren­chef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”

  De eigenzinnige sterrenchef Willem Hiele (39) verruilt het vissershuisje in Koksijde, waar acht generaties van de familie Hiele hebben gewoond, voor een gloednieuwe plek centraler langs de kust. Verrassing: dat is niet in Oostende, zoals hij aanvankelijk zei. “Dit huis ademt sereniteit, liefde voor kunst en respect voor de omgeving uit”, klinkt Hiele mysterieus. Wij vonden het pand waar hij vanaf april volgend jaar de smaakpapillen zal prikkelen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.