Gustaaf 'Staftje' Pilaeys werd donderdag 100 jaar. Hij kreeg als trouwe supporter van KVO hoog bezoek
Volledig scherm
Gustaaf 'Staftje' Pilaeys werd donderdag 100 jaar. Hij kreeg als trouwe supporter van KVO hoog bezoek © rv

Gustaaf krijgt bezoek van KVO op zijn 100ste verjaardag. “Mijn pronostiek voor komend weekend? Dat we gaan winnen natuurlijk”

OostendeGustaaf ‘Staftje’ Pilaeys werd donderdag 100 jaar. Hij is nog altijd een trouwe supporter van voetbalploeg KV Oostende en zo’n speciale verjaardag kon de club dan ook niet onopgemerkt laten voorbij gaan.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschuldigt erfenis te stelen

  “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschul­digt erfenis te stelen

  Een 74-jarige man uit Oostende riskeert 37 maanden cel voor valsheid in geschrifte en lasterlijke aangifte. H.A. zou medische attesten vervalst hebben om zijn 85-jarige, handelingsonbekwame partner uit de bewindvoering te krijgen. Volgens de bewindvoerster van de vrouw is dat met een duidelijke reden: “Hij wil aan haar geld.” De zoon van de vrouw had enkele jaren geleden zelfs een klacht aan zijn been.
  Oostende