Het Kursaal in Oostende
Volledig scherm
Het Kursaal in Oostende © Foto Proot

Groen licht voor de restauratie van het sokkeldeel van het Kursaal

OostendeGoed nieuws voor ons Kursaal: de Vlaamse overheid reikt een premie aan van net geen 100.000 euro voor de restauratie van een deel van de sokkel aan de kant van de zeedijk. 

 1. REEKS. Onze 7 terrastips voor het beste uitzicht aan de kust
  PREMIUM
  Kust

  REEKS. Onze 7 terrastips voor het beste uitzicht aan de kust

  Waar beter vertoeven in eigen land dan aan zee? Nu de terrassen weer open zijn, is een uitstapje richting kust nóg aantrekkelijker. Maar op welk terras heb je nu het mooiste uitzicht? Of waar vind ik een speciale sfeer? Wij trokken met onze fotograaf op pad en zoeken de komende weken de leukste terrasjes uit in onze buurt. Deze week: van Knokke tot De Panne. Meer mooie terrassen, vind je in ons dossier Tournée Générale.
 2. Na drukke zaterdagavond in uitgaansbuurt roept Oostende op om niet samen te troepen: “Spreiding is essentieel”
  Oostende

  Na drukke zaterdag­avond in uitgaans­buurt roept Oostende op om niet samen te troepen: “Spreiding is essentieel”

  De heropening van de terrassen in Oostende is alles bij elkaar goed verlopen, maar in de uitgaansbuurt rond de Langestraat werd het zaterdagavond wel te druk. Stad Oostende roept daarom iedereen op om alleen daar te blijven als er ook effectief een vrije zitplaats is. “We hebben aan de uitbaters van de beachbars ook gevraagd om indien mogelijk woensdagavond al te openen.”
 3. Oostendse voetbalmama Mieke steunt plan van Voetbal Vlaanderen om meer meisjes aan het voetballen te krijgen: “De weg naar een club is voor veel ouders en meisjes onbekend”
  Oostende

  Oostendse voetbalma­ma Mieke steunt plan van Voetbal Vlaanderen om meer meisjes aan het voetballen te krijgen: “De weg naar een club is voor veel ouders en meisjes onbekend”

  De federatie van alle voetbalclubs Voetbal Vlaanderen heeft haar beleidsplan voor de komende vier jaar voorgesteld. Eén van de speerpunten is om meer meisjes aan het voetballen te krijgen. Klinkt goed, vindt mama Mieke Depoot (37). Ze speelde zelf jarenlang voetbal en dochtertje Femke stapt nu in haar voetsporen. “Voetbal wordt nog te vaak als een jongenssport gezien. Onterecht.”
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan