In de St Annakerk in Stene werd de grafsteen van een ridder gerestaureerd
Volledig scherm
In de St Annakerk in Stene werd de grafsteen van een ridder gerestaureerd © LBB

Grafsteen van ridder werd gerestaureerd in St Annakerk van Stene. “We blijven zoeken naar de identiteit van de ridder uit 1320"

OostendeDe grafsteen die gevonden werd van een ridder in de Sint-Annakerk in Stene is volledig gerestaureerd. Het grafzerk dateert waarschijnlijk uit 1320 en is voortaan te bezoeken. In de gravures valt duidelijk de tekening van een schild te zien. Achteraan de kerk ligt een tweede grafsteen, vermoedelijk van de vrouw en kinderen van de ridder. De identiteit is nog altijd een raadsel, maar dat het om een hooggeplaatste persoon ging staat wel vast. De Kerkraad, die de restauratie, liet uitvoeren zoekt ondertussen verder in de archieven naar aanwijzingen. “Er is weinig informatie over deze periode, maar we hopen het antwoord toch ooit te vinden.”

  1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!