Het graf werd in de 17de eeuw waarschijnlijk verplaatst
Volledig scherm
Het graf werd in de 17de eeuw waarschijnlijk verplaatst © Benny Proot

Graf van een ridder ontdekt in Sint-Annakerk

Archeologen hebben per toeval twee grafzerken ontdekt bij werken voor een nieuwe verwarminsinstallatie in de Sint-Annakerk in Stene. Het gaat om een belangrijke historische vondst. De twee grafzerken dateren van circa 1320. Eén zerk is al zeker van een ridder, hoogstwaarschijnlijk een afstammeling van de familie Metten Eye.

0 reacties

 1. Minder Le Homard et la Moule, meer zeewier... ‘Seaweedchef’ maakt keuze: “Ons restaurant openen we slechts twee dagen, en alleen als het ‘normaal’ kan”
  PREMIUM
  Bredene

  Minder Le Homard et la Moule, meer zeewier... ‘Seaweed­chef’ maakt keuze: “Ons restaurant openen we slechts twee dagen, en alleen als het ‘normaal’ kan”

  “Na 25 jaar Le Homard et la Moule voel ik soms dat het genoeg is geweest. Mijn ambitie is niet weg, maar ik voel dat ik me wil toespitsen op Studio Zeewier.” De Bredense ‘seaweedchef’ Donald Deschagt (58) zal zijn bekende restaurant minder openen – een terras staat er zaterdag alleszins al niet. Maar zijn passie voor zeewier blijft onaangeroerd, wat zeggen we, is vuriger dan ooit. “Ik hebben nog zoveel leuke ideeën voor producten met zeewier.”
 2. Op huizenjacht in... Bredene: “Geen hip imago, maar wel heel aantrekkelijk om te wonen”
  PREMIUM
  Bredene

  Op huizen­jacht in... Bredene: “Geen hip imago, maar wel heel aantrekke­lijk om te wonen”

  Bredene is de jongste gemeente aan de kust. Hier geen muur aan appartementsgebouwen op de zeedijk, maar een mooie duinengordel. Heel veel jonge gezinnen kwamen hier de voorbije tien jaar wonen. Dat heeft ondertussen ook gevolgen voor de prijzen, maar het blijft een interessante badplaats om een eigen stek te kopen, volgens Matthias Maelfeyt van Astrid Immobilia. Lees hier alle afleveringen uit onze rubriek Huizenjacht.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den