Nessrin Ehmed Mohammad (rechts) bij de zin uit haar gedicht op de trappen in de Chaletstraat.
Volledig scherm
Nessrin Ehmed Mohammad (rechts) bij de zin uit haar gedicht op de trappen in de Chaletstraat. © Benny Proot

Gezandstraald gedicht zet Vrouwendag in de kijker: “Hopelijk trekken we zoveel mogelijk aandacht”

OostendeVoor Internationale Vrouwendag, maandag 8 maart, is op het pleintje in de Chaletstraat een gedicht onthuld dat die dag nadrukkelijk in de kijker moet zetten. De tekst is van de hand van Oostendse schrijfsters Eva Cox en Nessrin Ehmed Mohammad, een Syrische Koerdische die voor het eerst in het Nederlands schrijft.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Vastgoedmarkt aan de kust koelt af na de coronastormloop, appartement met zeezicht blijft meest in trek
  Kust

  Vastgoed­markt aan de kust koelt af na de coro­nastorm­loop, apparte­ment met zeezicht blijft meest in trek

  Appartementen aan de kust worden niet langer duurder. In het laatste kwartaal van 2022 daalde de gemiddelde prijs van een appartement in de kustgemeenten met 0,67 procent. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddataplatform Realo. In Oostende werden de appartementen vorig jaar gemiddeld 1 procent duurder. Toch is er volgens vastgoedmakelaars een groot verschil tussen appartementen met of zonder zeezicht. “Het aanbod is beperkt waardoor de prijs nog altijd stijgt op deze locaties.”