Nessrin Ehmed Mohammad (rechts) bij de zin uit haar gedicht op de trappen in de Chaletstraat.
Volledig scherm
Nessrin Ehmed Mohammad (rechts) bij de zin uit haar gedicht op de trappen in de Chaletstraat. © Benny Proot

Gezandstraald gedicht zet Vrouwendag in de kijker: “Hopelijk trekken we zoveel mogelijk aandacht”

OostendeVoor Internationale Vrouwendag, maandag 8 maart, is op het pleintje in de Chaletstraat een gedicht onthuld dat die dag nadrukkelijk in de kijker moet zetten. De tekst is van de hand van Oostendse schrijfsters Eva Cox en Nessrin Ehmed Mohammad, een Syrische Koerdische die voor het eerst in het Nederlands schrijft.

 1. Van bedrijfsevenementen tot verdeler van dure wijnen van Brad Pitt en Angelina Jolie: Bredense ondernemer gooide het roer om door corona
  Bredene

  Van bedrijf­seve­ne­men­ten tot verdeler van dure wijnen van Brad Pitt en Angelina Jolie: Bredense ondernemer gooide het roer om door corona

  Anthony Smaele werkt al 15 jaar als consultant in de evenementensector, maar sinds maart 2020 is 90 procent van zijn werk weggevallen door corona. Tijdens de lockdown vorig jaar ging hij echter op zoek naar andere inkomsten. Ondertussen mag hij met zijn bedrijf A-wines uit Bredene zelfs exclusief wijn van Château Miraval, het wijndomein van Brad Pitt en Angelina Jolie, verdelen aan de westkust tussen De Haan en De Panne. “Enkel met een positieve mindset gaan we dit overleven”, zegt Smaele.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. ‘t Is geen binnenspeeltuin en geen pretpark, dus De Sierk mag openen: “De reacties van de bezoekers zijn hartverwarmend”

  ‘t Is geen binnen­speel­tuin en geen pretpark, dus De Sierk mag openen: “De reacties van de bezoekers zijn hartverwar­mend”

  Net voor de paasvakantie kreeg Lore Ninclaus fantastisch nieuws: haar familiepark De Sierk in de Vosseslag bij De Haan mocht wel degelijk bezoekers verwelkomen. Daar maken veel gezinnen dankbaar gebruik van. “Een paar uur na de aankondiging van de opening had ik al 178 mails ontvangen. Na een lange winter maakt me dat echt gelukkig", glundert uitbaatster Lore.
 1. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

 2. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten