De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Proot

Georgische winkeldieven graaien geld uit kassa's van winkels: jaar cel gevraagd

Brugge/Knokke/Oostende/Aarschot/Sint-Niklaas/AalstTwee Georgische winkeldieven riskeren in de Brugse rechtbank een jaar cel voor zes winkeldiefstallen. Samson B. (38) en Leri K. (53) graaiden telkens cash geld mee uit de kassa’s van de getroffen zaken.

 1. Wim Dumont (47) wil wereldrecord ononderbroken petanquen breken: “Ik heb al niet-slaaptrainingen gedaan van 50 uur”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Wim Dumont (47) wil wereldre­cord ononderbro­ken petanquen breken: “Ik heb al niet-slaaptrai­nin­gen gedaan van 50 uur”

  In het weekend van 12 tot 15 augustus wil Wim Dumont (47) het wereldrecord ononderbroken petanquen verbreken. Het huidige record staat op 53 uur gespeeld door 12 man, maar Wim wil het alleen doen en dat gedurende 70 uur. Intussen heeft hij al hard getraind en is hij helemaal klaar om het record te verbreken. “Ik kan niet wachten om te kunnen beginnen!”, zegt Wim met een grote glimlach.
 2. Oostendse chefs zijn klaar voor culinair festival A l’Ostendaise: “Ideale gelegenheid om het grote publiek minder bekende vissoorten te laten proeven”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostendse chefs zijn klaar voor culinair festival A l’Ostendaise: “Ideale gelegen­heid om het grote publiek minder bekende vissoorten te laten proeven”

  Tijdens het weekend van 25 en 26 juni vindt de achtste editie van het culinaire festival ‘A l’Ostendaise - Noordzeevisfestival’ plaats op het Zeeheldenplein in Oostende. Noordzeevis blijft het vaste ingrediënt, maar dit jaar wordt dat aangevuld met een lokaal streekproduct in de gerechten. Meer dan twintig Oostendse restaurants zullen de bezoekers verwennen. Nog nieuw is dat er niet gewerkt wordt met wegwerpmaterialen. Bezoekers mogen zelfs hun eigen bestek meebrengen of kunnen een herbruikbaar “Food’O” bestekset kopen met vork, mes, lepel en rietje uit bamboe. Ook dit bestek kan afgewassen en hergebruikt worden. We laten je al even watertanden met een voorproefje van vijf restaurants die komend weekend aanwezig zullen zijn.