Rudi Clynckemaillie, Marc Loy, Willy Versluys en Rupert Ovenden brengen een boek uit met gekaapte brieven van zeelui uit de 17de eeuw
Volledig scherm
Rudi Clynckemaillie, Marc Loy, Willy Versluys en Rupert Ovenden brengen een boek uit met gekaapte brieven van zeelui uit de 17de eeuw © rv

Gekaapte brieven duiken in de ziel van zeemannen uit de 17de eeuw

OostendeDeze week is het boek ‘Gekaapte brieven’ verschenen. In dit werk ontvouwen de auteurs letterlijk een aantal brieven die Oostendse zeelui en dus ook kapers in het jaar 1664 naar huis schrijven maar die nooit zijn aangekomen. De zeepost geeft stem aan de zeeman, van officier tot matroos, in een roerig tijdsgewricht. Volgens de vier samenstellers is hun boek als een hommage aan die memorabele maar nog te vaak vergeten episode uit de Oostendse maritieme geschiedenis.

 1. Bredene krijgt groen licht om vaccinatiecentrum in te richten en toont hoe dat in zijn werk zal gaan
  Bredene

  Bredene krijgt groen licht om vaccinatie­cen­trum in te richten en toont hoe dat in zijn werk zal gaan

  Bredene heeft goedkeuring gekregen om het MEC Staf Versluys te gebruiken als vaccinatiecentrum voor de eigen inwoners en de inwoners van de Vuurtorenwijk in Oostende. De gemeente heeft nu twee weken tijd om de infrastructuur klaar te zetten. De bedoeling is om dan proef te draaien en tegen 15 februari is het centrum standby om van start te gaan. Het gemeentebestuur is tevreden.
 2. Minister Bart Somers op bezoek bij vaccinatiecentrum in Kursaal: “Perfect toegankelijk voor iedereen”
  Oostende

  Minister Bart Somers op bezoek bij vaccinatie­cen­trum in Kursaal: “Perfect toeganke­lijk voor iedereen”

  Een week nadat Oostende besliste om het Kursaal in te richten als vaccinatiecentrum staat de inrichting al klaar. In de ruime inkomhal werden vier vaccinatielijnen ingericht om de komende maanden 75.000 mensen te vaccineren. Oostende heeft als eerste West-Vlaamse de infrastructuur klaargezet. Vlaams minister Bart Somers kwam zaterdagmorgen al eens een kijkje nemen.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi