Ter illustratie. De werken starten normaal gezien tijdens de herfstvakantie die start op 1 november.
Volledig scherm
Ter illustratie. De werken starten normaal gezien tijdens de herfstvakantie die start op 1 november. © Joris Vergauwen

Geen treinen naar Oostende tijdens herfstvakantie, tot onvrede van stad: “Verplaats dringend de werken”

OostendeDoor werkzaamheden van Infrabel kunnen er tijdens de herfstvakantie geen treinen naar Oostende rijden. De stad Oostende betreurt de “erg ongelukkige timing”. “Indien er geen treinverkeer mogelijk is, zullen we dit voelen aan het aantal bezoekers in onze stad”, zegt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

  1. Vindt bemiddelaar eindelijk oplossing voor asiel? “Na drie jaar is het er nog altijd gevaarlijk voor het personeel en ongezond voor de dieren”
    Oostende

    Vindt bemidde­laar eindelijk oplossing voor asiel? “Na drie jaar is het er nog altijd gevaarlijk voor het personeel en ongezond voor de dieren”

    Het dierenasiel van het Blauwe Kruis van de Kust was nog maar eens onderwerp van discussie tijdens de gemeenteraad van Oostende. De stad heeft een bemiddelaar aangesteld om het dossier uit het slop te halen, maar oppositiepartij Vooruit stemde tegen. “Na drie jaar zitten we nog altijd met een dierenasiel waar het binnen regent en de elektriciteit uitvalt”, zegt raadslid Mohsin Abbas. Fabrice Goffin, voorzitter van het Blauwe Kruis van de Kust, heeft intussen een eerste gesprek met de bemiddelaar achter de rug.