Evy Gruyaert werkt mee en geeft sessies yoga en Start to Run. Ze wordt geflankeerd door Tom Germponpré (links) en Tom Decraecke (rechts).
Volledig scherm
Evy Gruyaert werkt mee en geeft sessies yoga en Start to Run. Ze wordt geflankeerd door Tom Germponpré (links) en Tom Decraecke (rechts). © Foto LBB

Geef eens een goed voornemen cadeau

OOSTENDEElk jaar opnieuw maken mensen goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar vaak komt daar na de feestdagen weinig van in huis. In Oostende wil de stad samen met Gezondheidscentrum Koninklijke Villa mensen een duw in de rug geven door een goed voornemen cadeau te doen. Je legt een doosje onder de kerstboom met daarin de mogelijkheid om deel te nemen aan sessies om te stoppen met roken tot een traject van Start to Run met Evy Gruyaert.

 1. Officieel: ziekenhuizen Damiaan en Henri Serruys fusioneren tot AZ Oostende. “De Oostendenaar heeft recht op goede zorg dicht bij huis”
  Oostende

  Officieel: ziekenhui­zen Damiaan en Henri Serruys fusioneren tot AZ Oostende. “De Oostende­naar heeft recht op goede zorg dicht bij huis”

  Ondanks de kritiek van de afgelopen dagen van vakbonden en personeel scheiden de wegen van het Oostendse Henri Serruysziekenhuis en AZ Sint-Jan in Brugge. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) bevestigt dat er wel degelijk één ziekenhuis komt in de badstad: AZ Oostende. “AZ Damiaan en Henri Serruys slaan als gelijke partners de handen in elkaar, in het belang van alle patiënten”, aldus Tommelein.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Personeel Henri Serruys kritisch over fusie Oostendse ziekenhuizen: “Ik vrees voor mijn job”
  Oostende

  Personeel Henri Serruys kritisch over fusie Oostendse ziekenhui­zen: “Ik vrees voor mijn job”

  Nu de fusie tussen het Henri Serruysziekenhuis en AZ Damiaan in Oostende een feit is, stellen veel personeelsleden zich vragen. Zal mijn dienst verdwijnen? Verlies ik mijn job? “Wie denkt dat dit een achteruitgang is voor de patiënt en het personeel: daar is absoluut geen sprake van”, verzekert voorzitter van AZ Damiaan Peter De Gadt. Al lijkt het personeel van campus Henri Serruys daar zelf niet zo zeker van.