Boomplantactie Oostende: de burgemeester plantte samen met zijn kleinzoon Hervé een boom
Volledig scherm
Boomplantactie Oostende: de burgemeester plantte samen met zijn kleinzoon Hervé een boom © Benny Proot

Geboortebos in gebruik genomen: “Het ideale geboortegeschenk van de stad aan de ouders”

OostendeIn Oostende is zaterdagmiddag het geboortebos officieel in gebruik genomen. De stad wil daarmee ouders feliciteren met de geboorte van hun kindje. De boompjes die zijn aangeplant zijn voor alle kinderen geboren in 2019 en 2020. “De boompjes staan symbool voor nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen”, aldus schepen van Burgerzaken Hina Bhatti (Open Vld).

 1. Bitsig debat rond zone 30 in Oostendse gemeenteraad: “Wat voor een sukkelaar zijde gij eigenlijk?”
  Oostende

  Bitsig debat rond zone 30 in Oostendse gemeente­raad: “Wat voor een sukkelaar zijde gij eigenlijk?”

  De gemoederen liepen maandagavond hoog op tijdens de Oostendse gemeenteraad toen John Crombez (Vooruit) tussenkwam over de uitbreiding van de zone 30 in Oostende. Die maatregel is ondertussen al enkele maanden van kracht en ondertussen werden ook al de eerste boetes uitgeschreven. Volgens oppositiepartij Vooruit dienen die enkel om de stadskas te vullen. We vatten de discussie voor u samen in enkele quotes.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.