Boomplantactie Oostende: de burgemeester plantte samen met zijn kleinzoon Hervé een boom
Volledig scherm
Boomplantactie Oostende: de burgemeester plantte samen met zijn kleinzoon Hervé een boom © Benny Proot

Geboortebos in gebruik genomen: “Het ideale geboortegeschenk van de stad aan de ouders”

OostendeIn Oostende is zaterdagmiddag het geboortebos officieel in gebruik genomen. De stad wil daarmee ouders feliciteren met de geboorte van hun kindje. De boompjes die zijn aangeplant zijn voor alle kinderen geboren in 2019 en 2020. “De boompjes staan symbool voor nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen”, aldus schepen van Burgerzaken Hina Bhatti (Open Vld).

 1. Student hangt twee naaktfoto's van z'n ex uit in inkomhal van haar appartement: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”
  Oostende/Bredene

  Student hangt twee naaktfo­to's van z'n ex uit in inkomhal van haar apparte­ment: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”

  Een 22-jarige man uit Bredene riskeert een werkstraf van 50 uren, omdat hij na een relatiebreuk twee naaktfoto’s van z’n ex-vriendin uithing in de inkomhal van het appartementsgebouw waar ze woonde. J.G. zocht een dag eerder volgens het parket op welke straffen op dat misdrijf staan. Alleen deed hij dat volgens z’n advocaat verkeerdelijk op een Nederlandse website.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Notoir drugscrimineel (35) riskeert vijf en een half jaar cel voor onder meer gevangenneming en verkrachting: “Geen enkel objectief bewijs van!”
  PREMIUM
  Westende/Nieuwpoort

  Notoir drugscrimi­neel (35) riskeert vijf en een half jaar cel voor onder meer gevangenne­ming en verkrach­ting: “Geen enkel objectief bewijs van!”

  Gevangenhouding en verkrachting van een vrouw, opnieuw drugs verkopen, verboden wapenbezit en valsheid in geschrifte. Een notoir drugsdealer (35) uit Westende riskeert een celstraf van vijf en een half jaar op de Veurnse rechtbank. “Verkrachting? Zou het niet kunnen zijn dat ze drugs kreeg in ruil voor seks?”, pleitte zijn advocaat.