De bende viseerde onder meer filialen van MediaMarkt. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De bende viseerde onder meer filialen van MediaMarkt. (illustratiebeeld) © DVEG

Gangster krijgt opnieuw 5 jaar cel voor ramkraken bij MediaMarkt en Dreamland

Oostende/RoeselareEen 36-jarige Roemeen heeft opnieuw 5 jaar cel gekregen voor z’n betrokkenheid bij 7 ramkraken. Daniel R. kreeg eerder bij verstek dezelfde straf, maar tekende tevergeefs verzet aan. Zijn advocate had de rechter gevraagd om geen straf meer op te leggen.

 1. “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschuldigt erfenis te stelen

  “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschul­digt erfenis te stelen

  Een 74-jarige man uit Oostende riskeert 37 maanden cel voor valsheid in geschrifte en lasterlijke aangifte. H.A. zou medische attesten vervalst hebben om zijn 85-jarige, handelingsonbekwame partner uit de bewindvoering te krijgen. Volgens de bewindvoerster van de vrouw is dat met een duidelijke reden: “Hij wil aan haar geld.” De zoon van de vrouw had enkele jaren geleden zelfs een klacht aan zijn been.
  Oostende
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Bovengrondse bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”
  PREMIUM

  Bovengrond­se bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”

  De werkzaamheden voor de nieuwbouw van het VTI zitten op kruissnelheid. Na intensieve grondwerken zijn nu de bovengrondse werkzaamheden begonnen. De eerste kolommen werden al geplaatst en tegen het einde van de eerste week van de paasvakantie wordt de volledige funderingsplaat afgewerkt. “Alles verloopt zoals gepland waardoor eind februari 2024 de verhuis klaar zou moeten zijn”, vertelt Kris Barber, technisch directeur van het bouwproject.
  Oostende
 1. Ga jij mee schelpen tellen? Met deze handleiding hou je zaterdag vlot een kokkel en een nonnetje uit elkaar
  PREMIUM

  Ga jij mee schelpen tellen? Met deze handlei­ding hou je zaterdag vlot een kokkel en een nonnetje uit elkaar

  Zaterdag 25 maart is het weer zover: we gaan met zijn allen schelpen rapen aan onze kust. Tijdens de Grote Schelpenteldag verzamel je de eerste 100 schelpen die je tegenkomt. Die worden gesorteerd en de resultaten belanden uiteindelijk bij wetenschappers. Een toffe én nuttige activiteit voor het hele gezin dus. Wat moet je weten voor je naar het strand vertrekt? Wij maken van jou graag een volleerd schelpjeskenner.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.