De Fransmannen voerden vooral heroïne in. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De Fransmannen voerden vooral heroïne in. (illustratiebeeld) © Thinkstock

Fransen krijgen 5 jaar cel voor grootschalige invoer van heroïne

Oostende/MiddelkerkeTwee Franse twintigers hebben in de Brugse rechtbank 5 jaar cel gekregen voor de invoer van heroïne. De drugs waren vooral bedoeld om lokale dealers in Middelkerke en Oostende te bevoorraden.

 1. “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behandeling van 2 kinderen
  PREMIUM

  “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behande­ling van 2 kinderen

  “Ik wenste dat je nooit geboren was en hoop dat je kanker krijgt.” Een 36-jarige vrouw uit Oostende heeft 20 maanden cel gekregen, omdat ze haar oudste dochter en een van haar zonen onterend behandelde. De kinderen werden bijna dagelijks vernederd tot op het bot en soms tot bloedens toe geknepen. Tragisch genoeg kwam de zaak aan het licht toen het meisje zwanger bleek van... haar vader.
  Oostende
 2. Compagnons zoekt Oostendse buddy’s: “Het is verrijkend om met nieuwkomers samen de stad te ontdekken”

  Compagnons zoekt Oostendse buddy’s: “Het is verrijkend om met nieuwko­mers samen de stad te ontdekken”

  Stad Oostende wil mensen verbinden. Met het project ‘Compagnons’ koppelt ze sinds 2016 nieuwkomers in Oostende aan buddy’s die hen wegwijs helpen te maken in de stad. De buddywerking was oorspronkelijk een samenwerking maar is vanaf nu volledig in handen van de Federatie van Mondiale en Democratische Organisaties (FMDO) én breidt daardoor uit. “Zo zullen we op jaarbasis minstens vijftig duo’s kunnen koppelen", zegt projectmedewerker Marina Pak.
  Oostende
 1. Bovengrondse bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”
  PREMIUM

  Bovengrond­se bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”

  De werkzaamheden voor de nieuwbouw van het VTI zitten op kruissnelheid. Na intensieve grondwerken zijn nu de bovengrondse werkzaamheden begonnen. De eerste kolommen werden al geplaatst en tegen het einde van de eerste week van de paasvakantie wordt de volledige funderingsplaat afgewerkt. “Alles verloopt zoals gepland waardoor eind februari 2024 de verhuis klaar zou moeten zijn”, vertelt Kris Barber, technisch directeur van het bouwproject.
  Oostende
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.