De robuuste Tibo Debaillie (18) meet 1,90 meter en weegt 120 kilogram. "Als verdediger moet je tegen een stootje kunnen", knipoogt hij.
Volledig scherm
De robuuste Tibo Debaillie (18) meet 1,90 meter en weegt 120 kilogram. "Als verdediger moet je tegen een stootje kunnen", knipoogt hij. © Timmy Van Assche

Footballtalent leeft 'American dream'

OOSTENDEGistelnaar Tibo Debaillie mag dit najaar aan de slag in de NCAA, de American footballcompetitie voor universiteiten. Dat is meteen ook een van de laatste hordes naar de immens populaire NFL. "Ik heb nu al mijn droom bereikt. Alles wat er nu bijkomt, is mooi meegenomen", blijft Tibo nuchter.

 1. Acht maanden na dood van schipper Andy (37) mag familie dossier nog steeds niet inkijken: “Beseffen die magistraten niet dat dit de nabestaanden erg veel pijn doet?”
  PREMIUM
  Oostende

  Acht maanden na dood van schipper Andy (37) mag familie dossier nog steeds niet inkijken: “Beseffen die magistra­ten niet dat dit de nabestaan­den erg veel pijn doet?”

  “We worden van het kastje naar de muur gestuurd en mogen zelfs het dossier niet inkijken.” De familie van Andy Loyen (37), de Oostendse schipper die in mei 2020 stierf nadat hij met een heftruck in het Visserijdok was gereden, begrijpt niet waarom het onderzoek na meer dan acht maanden nog steeds niet is afgesloten. “Als het op veiligheid in de haven aankomt, schuift iedereen de verantwoordelijkheid van zich af”, reageert het arbeidsauditoraat.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur